home design 800x400

Άργος: Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών-Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο της πόλης

Επένδυση στο νοσηλευτικό επάγγελμα και σεβασμός των δικαιωμάτων των νοσηλευτών,τα πυρηνικά θέματα του φετινού εορτασμού

Την Παγκόσμια Ημέρα  Νοσηλευτριών-Νοσηλευτών γιόρτασαν σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται στις 12 Μαΐου με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses, ICN). Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτικής τιμά κάθε χρόνο, με διαφορετική θεματολογία, τη συμβολή του νοσηλευτικού έργου στη φροντίδα υγείας και αναδεικνύει θέματα έτσι ώστε να ενισχυθούν οι νοσηλευτές αλλά και τα συστήματα υγείας για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

Η επένδυση στο νοσηλευτικό επάγγελμα και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των νοσηλευτών για ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων είναι τα πυρηνικά θέματα του φετινού εορτασμού, υπό το πρίσμα της πανδημίας του Covid-19, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι νοσηλευτές έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά και έχουν δοκιμαστεί οι σωματικές και ψυχικές αντοχές τους στο μέγιστο. Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν χαμηλά αμειβόμενοι, χωρίς ουσιαστική στήριξη και με περιορισμένη συμμετοχή στην ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών υγείας.

Με αφορμή αυτή την ημέρα λοιπόν σήμερα το πρωί διοργανώθηκε μια μικρή γιορτή για να τιμηθούν οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στη Ν.Μ.Άργους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας Γεσθημανή Κασνακτσόγλου, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Σοφία Πετρούλα και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, καρδιολόγος, Γιώργος Μπίμπης.

Υπεύθυνοι γι αυτή την μικρή τελετή ήταν η τομεάρχης Αικατερίνη Σταμάτη και ο γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων Ανδρέας Σαρρής.

Σχόλια

Exit mobile version