home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΙστορικάFeatured

Με «Ένα βήμα πίσω» τιμά τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Δήμος Άργους Μυκηνών.

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η θεατρική παράσταση από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Ν. Κίου

Με τη θεατρική παράσταση «Ένα βήμα πίσω», ο Δήμος Άργους-Μυκηνών φέρνει, 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, μνήμες κι αρώματα από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Παράσταση Ένα βήμα μπροστά 2
Φωτό: fb/Yiannis Sariyiannis

Το έργο του Νίκου Ρουμπάκη «Ένα βήμα πίσω», που παρουσιάζει η Δημοτική Θεατρική Σκηνή της Νέας Κίου, «ζωγραφίζει» με συγκινητικό τρόπο την καταστροφή της Σμύρνης και φιλοδοξεί να μεταλαμπαδεύσει ιστορία και μνήμες ταξιδεύοντας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 5 Ιουνίου στις 9 το βράδυ.

Παράσταση Ένα βήμα μπροστά 4
Φωτό: fb/Yiannis Sariyiannis

«Πρόκειται για μια μαρτυρία που μετατράπηκε σε θεατρικό σενάριο και αφορά στην τελευταία παραμονή πρωτοχρονιάς στη Σμύρνη και όλα όσα επακολούθησαν. Οι δημιουργοί της παράστασης αποτίνουν φόρο τιμής στους Μικρασιάτες που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, αφήνοντας πίσω μια πατρίδα που ζει ακόμα στις καρδιές όλων», δήλωσε ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Παράσταση Ένα βήμα μπροστά 5

Η σκηνοθεσία και η καλλιτεχνική επιμέλεια του έργου είναι του «συνήθους υπόπτου» Γιάννη Σαρηγιάννη, οι χορογραφίες της Μαριλένας Λιαγκρή, τη διδασκαλία χορών έχει κάνει η Ράνια Κουτρούλη, που παίζει επίσης κρουστά και τραγουδά, ενώ τραγουδά και παίζει κανονάκι ο Μάριος Καραχάλιος.

Παράσταση Ένα βήμα μπροστά 3
Φωτό: fb/Yiannis Sariyiannis

Η παράσταση «Ένα βήμα πίσω», που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό στην πρεμιέρα της στις 27 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Κίου, ανοίγει τα φτερά της και βάζει τη σφραγίδα της στην ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής 100 χρόνια μετά.

Παράσταση Ένα βήμα μπροστά

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button