home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΜεσσηνία

Καλαμάτα : Επένδυση στον πολιτισμό το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Παραστάσεις και σε Ναύπλιο, Τρίπολη και Κόρινθο, στα πλαίσια της 28ης διοργάνωσης του θεσμού

Επένδυση στον πολιτισμό αποτελεί το παγκοσμίως γνωστό πλέον Διεθνές Φεστιβαλ Χορού της Καλαμάτας. Η 28η διοργάνωση του θεσμού θα ανεβάσει αυλαία την Παρασκευή 15 Ιουλίου και θα κλείσει την Κυριακή 24 Ιουλίου, με καινοτομία την εξακτίνωσή του και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Έτσι φέτος, προγραμματίζονται παραστάσεις και σε τρεις ακόμη πόλεις πλην της Καλαμάτας. Το Νάυπλιο στην πλατεία Συντάγματος, η Τρίπολη στην πλατεία Άρεως και η Κόρινθος στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου θα φιλοξενήσουν βραδιές χορού, όπως ανακοινώθηκε χθες Τρίτη 10 Μαΐου, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ, στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού.

Φεστ. Χορού Καλαμάτας 2
Φωτό: fb/Kalamata International Dance Festival-Photo by Albert Vidal / Vèrtex Comunicació

Ως την κορυφαία και πιο σημαντική διοργάνωση χορού στη χώρα μας, χαρακτήρισε το Φεστιβάλ, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προσθέτοντας ότι το υπουργείο στηρίζει το θεσμό με τριετή προγραμματική σύμβαση, που έχει υπογραφεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τον Δήμο Καλαμάτας, συνολικου προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ περίπου.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον γεννήτορα , όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Θάνο Μικρούτσικο, ενώ στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε στην Καλαμάτα για την δημιουργία του Μεγάρου Χορού, έργου που ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας του «ξεπερνώντας πολλά προβλήματα», όπως τόνισε.

difekal02
Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι η επένδυση στον πολιτισμό αποτελεί μια διαχρονική επιλογή, μία επιλογή που έχει υπηρετηθεί με συνέπεια, μέσα από τα προγράμματα της ΦΑΡΙΣ- Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας- και μέσα από τη στήριξη κάθε πολιτιστικής έκφρασης.

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προσφέροντας μοναδικές βραδιές σε κατοίκους και επισκέπτες, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button