home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Άμεσα συνεχείς έλεγχοι σε λαϊκές αγορές, καταστήματα, χώρους παραγωγής και παρασκευής προϊόντων

Υπογράφηκε Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και ΕΦΕΤ
Μανάβικο Τρανός3

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπογράφηκε χθες Δευτέρα 9 Μαΐου, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του φορέα Αντώνη Ζαμπέλα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μικτά κλιμάκια από τον Οργανισμό και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν άμεσα συνεχείς ελέγχους σε λαϊκές αγορές, καταστήματα, χώρους παραγωγής και παρασκευής προϊόντων.

Το Πρωτόκολλο αποτελεί ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού των αρμοδίων Αρχών για την υλοποίηση του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για το 2022 και το 2023, τη διαχείριση των διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, των αιτημάτων διοικητικής συνδρομής, των εκτάκτων περιστατικών και των καταγγελιών – αναφορών πολιτών, καθώς και την υποστήριξη επιθεωρήσεων που διενεργούνται στην Ελλάδα εκ μέρους ξένων αποστολών.

Η συνεργασία αφορά, αφ’ ενός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ και αφ’ ετέρου στις γενικές διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Νίκας ΕΦΕΤ
Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Της υπογραφής προηγήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία εκτός από τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγγελος Χρονάς , στελέχη του ΕΦΕΤ και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις γενικές διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Το θέμα αυτό έχει προτεραιότητα καθώς συνδέεται με την υγεία των πολιτών» τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μικτά κλιμάκια από τον Οργανισμό και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ξεκινούν άμεσα συνεχείς ελέγχους σε λαϊκές αγορές, καταστήματα, χώρους παραγωγής και παρασκευής προϊόντων, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα φαινόμενα αισχροκέρδειας και να προστατεύονται τόσο οι συνεπείς επιχειρηματίες, όσο και οι πολίτες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis