home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Από τους 15 μήνες στους 4 οι αποζημιώσεις για τον παγετό – Εγκώμια Γεωργαντά σε Ανδριανό

Εντός του μηνός έρχονται οι προκαταβολές του 60% των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς στην Αργολίδα από τον παγετό του Ιανουαρίου
Ανδριανος γεωργαντάς

Στην κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για τις προκαταβολές των 300 ευρώ το στρέμμα στους πληγέντες παραγωγούς από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 προχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, μία εξέλιξη για την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Αργολίδας ο κ. Γεωργαντάς έχει προαναγγείλει ότι μέσα στο Μάιο θα λάβουν τις προκαταβολές που θα αφορούν στο 60% της ζημιάς και στη συνέχεια οι εκτιμήσεις των ζημιών και η εξόφληση των αποζημιώσεων θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνιο.

Ανδριανός: Στο παρελθόν η σχετική διαδικασία απαιτούσε 12 και 15 μήνες

Ο βουλευτής Αργολίδας έκανε την εξής δήλωση που αφορά τις προκαταβολές του 60% των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς στην Αργολίδα:

«Ευχαριστώ τον φίλο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, τόσο για την τιμητική του αναφορά στο πρόσωπό μου, όσο βεβαίως και για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή του στην ανάγκη να καταβληθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι προκαταβολές του 60% των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς στην Αργολίδα από τον παγετό του Ιανουαρίου, δηλαδή μόλις τέσσερις μήνες μετά, την ώρα που στο παρελθόν η σχετική διαδικασία απαιτούσε 12 και 15 μήνες!

Όπως είχαμε δεσμευθεί μετά και τις σχετικές συναντήσεις με τον Γιώργο Γεωργαντά, τον Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, η σχετική τροπολογία ήρθε προς ψήφιση με το πρώτο νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην Ολομέλεια μετά το Πάσχα.

Στη δύσκολη αυτή συνθήκη, αποδεικνύουμε ότι είμαστε στο πλευρό των παραγωγών μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis