home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καραθώνα: Έξαλλοι τουρίστες κράζουν την καλύτερη παραλία του Ναυπλίου

Αρνητικά σχόλια αφήνουν στο Trip Advisor επισκέπτες που έκαναν τα καλοκαιρινά τους μπάνια στην Καραθώνα – Τί τους εκνευρίζει τόσο πολύ στην δημοφιλή παραλία
Λουόμενοι Καραθώνα 30.04.2022 (6)

Μια μικρή βόλτα στα σχόλια που γράφονται στο Trip Advisor, για τη δημοφιλή παραλία του Ναυπλίου, Καραθώνα, αρκεί για να καταλάβεις τί τους εκνευρίζει τόσο πολύ. Εκτός από τα θετικά σχόλια, κακές κριτικές και αρνητικά σχόλια έχουν καταγραφεί από έξαλλους τουρίστες που κράζουν την καλύτερη παραλία του Ναυπλίου.

Να σημειωθεί ότι το TripAdvisor είναι η πλέον δημοφιλής ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο και οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και την εφαρμογή του για να περιηγηθούν σε εκατομμύρια κριτικές και γνώμες για εκατομμύρια ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες. Είτε σχεδιάζουν ένα ταξίδι είτε βρίσκονται ήδη σε αυτό, οι ταξιδιώτες απευθύνονται στο TripAdvisor για να καταλήξουν πού θα πάνε.

Αναζητήσαμε στην πλατφόρμα τη λέξη «Καραθώνα» που περιέχει μέχρι σήμερα 792 κριτικές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η βαθμολογία είναι 4/5, με 256 κριτικές να την βρίσκουν εξαιρετική, 305 πολύ καλή, 141 μέτρια, 44 κακή και 46 πολύ κακή.

Τα έξαλλα σχόλια των τουριστών

Ας δούμε μερικά από τα πιο έξαλλα σχόλια που άφησαν κάτω από την δημοφιλή παραλία του Ναυπλίου:

Σχόλια για Καραθώνα στο tripadvisor (4)

Τριτοκοσμικές καταστάσεις… «Τραγικό το γεγονός να καίς σκουπίδια λίγο πιο πάνω έλεος… Ειδικά όταν φυσάει ο άνεμος η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική»

Σχόλια για Καραθώνα στο tripadvisor (5)

Τα μπάνια του λαού. «Αρκετά μεγάλη παραλία σε κλειστό κόλπο, χωρίς καμία ιδιαίτερη ομορφιά ή γραφικότητα. Στις άκρες μεγαλύτερο πλάτος, στο κέντρο της πιο στενή, πίσω δρόμος και πιο πίσω άπλετος χώρος πάρκινγκ. Φυσικά ο ελληναράς(;) αν είναι δυνατόν θα μπει με το όχημα μέσα στη θάλασσα γι΄ αυτό και όλοι παρκάρουν πάνω στο δρόμο. Έχει κάποια δέντρα για σκιά, τουλάχιστον 4 beach bars με ξαπλώστρες, αλλά και ελεύθερο χώρο. Όταν πήγαμε εμείς γινόταν χαμός, οικογένειες με μικρά παιδιά, παρέες νέων, η γιαγιά, παρέες μεσηλίκων, μόνο το καναρίνι έλειπε. Στην αμμουδιά υπήρχαν διαφορά μικροσκουπίδια, πλαστικά κομμάτια καθώς και υπολείμματα φαγητών, προφανώς ¨ενθύμια¨ των παραπάνω επισκεπτών. Σε κάποιο σημείο πάνω στην παραλία που ενοικιάζουν φουσκωτά παιχνίδια είχαν το θράσος να μας ζητήσουν 10€ για 2 φθαρμένες ξαπλώστρες. Φυσικά αποφασίσαμε να στήσουμε τη δίκη μας ομπρέλα. Η θάλασσα έχει στην ακτή ένα beach rock και σε αλλά σημεία πέτρες όπου πάνω τους υπάρχουν οι οργανισμοί που περιγράφονται σε άλλες κριτικές ως ανεμώνες. Πιο μέσα έχει άμμο και ήταν πολύ ζεστή, είδα ένα ψάρακι όλο και όλο, έχει και κάτι ξεχαρβαλωμένες ποσειδωνιες στα βαθιά, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέμε κρυστάλλινα νερά. Προφανώς οι ανεμώνες εκκρίνουν ερεθιστικές ουσίες γιατί μετά από κάμποση ώρα που κολυμπούσα άρχισε να με τσούζει ελαφρά το χέρι και βγήκα έξω. Δίνω 2 αστέρια μόνο διότι δεν είχε βουρκώδη πυθμένα. Δε θα ξαναπάω σίγουρα».

Σχόλια για Καραθώνα στο tripadvisor (2)

Δεν τη συστήνω, ιδίως για οικογένειες με παιδιά «Μας την είχαν προτείνει ως μία από τις καλύτερες παραλίες κοντά στο Ναύπλιο, αλλά μας είχαν ενημερώσει να προσέχουμε να μην πατήσουμε τις ανεμώνες, ένα θαλάσσιο δηλητηριώδες λουλούδι, το οποίο υπάρχει κατά μήκος όλης της ακτής, συν αρκετά βράχια, με αποτέλεσμα να μην μπορείς καν να μπεις άνετα για να μην τα πατήσεις και σε στείλουν νοσοκομείο.. Μία που πήγαμε, μία που φύγαμε τρομερά αγανακτισμένοι. Ένα παιδί δηλαδή, δύσκολα το αφήνεις να παίξει μπροστά μπροστά στη θάλασσα, γιατί θα πατήσει σίγουρα ανεμώνες».

Σχόλια για Καραθώνα στο tripadvisor 1

Μια όχι καλή επιλογή… «Η θάλασσα δεν ήταν καθόλου καθαρή. Τα Beach bar αξιοπρεπή Με καλή εξυπηρέτηση αλλά με υψηλές χρεώσεις για την περιοχή και για τη συγκεκριμένη παραλία»

Σχόλια για Καραθώνα στο tripadvisor 3

ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ «Για όλους τους Ναυπλιώτες η Καραθώνα είναι η γρήγορη λύση ανάγκης για το μπάνιο μας. Θετικά : Απέραντη, σχετικά καθαρά νερά, βρίσκεις πολύ ελεύθερο χώρο χωρίς ξαπλώστρες, αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται τις ξαπλώστρες δεν είναι της “αρπαχτής” όπως στην πλειονότητα των τουριστικών παραλιών και προσφέρουν αξιοπρεπή ποιότητα, τιμές και υπηρεσίες. Αρνητικά : Αδιαχώρητο τις μέρες αιχμής και το κυριότερο η βρώμα από την παρακείμενη παράνομη χωματερή του δήμου Ναυπλιέων. Αν είσαστε “τυχεροί” και πετύχετε το αεράκι που σπρώχνει τη βρώμα στην παραλία, μαζέψτε τα και φύγετε».

Και καλά λόγια..

Φυσικά, δεν λείπουν και τα καλά λόγια για την παραλία της Καραθώνας:

ΚΑΡΑΘΩΝΑ η παραλία που αγαπώ! Από το Ναύπλιο παίρνοντας το δρόμο που οδηγεί προς το Παλαμήδι, αν συνεχίζουμε, σε λίγα χιλιόμετρα βλέπουμε από ψηλά την αγαπημένη μου παραλία, την Καραθώνα. Τα πολλά χιλιόμετρα αμμουδιάς της σε συνδυασμό με τους ευκάλυπτους, τα πολλά φοινικόδεντρα και τα αλμυρίκια που αναφύονται κοντά στην θάλασσα, την καθιστούν κατά την άποψη μου, την πρώτη παραλία της ευρύτερης περιοχής. Επειδή η Καραθώνα βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο είναι αναγκαίο το αυτοκίνητο. Βέβαια, υπάρχουν και οι τολμηροί που διαλέγουν τη θαυμάσια, ρομαντική λύση της μεγάλης βόλτας με τα πόδια ή με το ποδήλατο, κάνοντας το «Γύρο της Αρβανιτιάς».

Η παραλία είναι βραβευμένη με τη «Γαλάζια σημαία» και σε μια παραλία μήκους δύο χιλιομέτρων σίγουρα θα βρείτε κάποιο μέρος της αρεσκείας σας οργανωμένο ή ελεύθερο. Η παραλία διαθέτει ναυαγοσώστη και υποδομή για ΑΜΕΑ. Η θάλασσα είναι ρηχή, εύκολα προσβάσιμη κι αυτό είναι που την καθιστά ως την καλύτερη λύση για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία της Καραθώνας είναι ιδανικό μέρος για να περάσετε όλη τη ημέρα σας ή να την επισκεφτείτε για φαγητό, ατενίζοντας τη θάλασσα, καθώς διαθέτει δυο – τρεις παραδοσιακές ταβέρνες για ένα μεζέ ή και για ένα κανονικό γεύμα. Η μεγάλη σε έκταση παραλία προσφέρει πολλές παροχές και δραστηριότητες, ικανοποιώντας τους επισκέπτες της. Εδώ θα βρείτε οργανωμένα αναψυκτήρια με ξαπλώστρες και ο καθένας μπορεί να διαλέξει το είδος του μαγαζιού που θέλει να χαλαρώσει πίνοντας τον καφέ ή το ποτό του.

Κι αν τίποτε από αυτά δεν σας καλύπτει, πάντα υπάρχει ελεύθερος χώρος σε μια τόσο μεγάλη παραλία να απλώσετε την πετσέτα σας και να χαλαρώσετε μακριά από όλες τις παροχές που σας προσφέρονται. Η θέα είναι υπέροχη ! Δεξιά κοιτώντας την θάλασσα, υψώνεται το κάστρο του Παλαμηδίου, ενώ απέναντι από την παραλία φαίνονται καθαρά τα παράλια της Κυνουρίας. Στη μέση και αριστερά της παραλίας υπάρχει το μικροσκοπικό Ποντικονήσι που χαρίζει ομορφιά και ρομαντισμό στα μάτια του ευαίσθητου επισκέπτη. Παλιότερα επιτρεπόταν το ελεύθερο κάμπινγκ και θα μπορούσατε να δείτε πολλά τροχόσπιτα ανάμεσα στα φοινικόδεντρα. Όμως την δεκαετία του ‘90 απαγορεύτηκε με νόμο και οι αρχές ελέγχουν και δεν επιτρέπουν το ελεύθερο camping ή την παραμονή των τροχόσπιτων για περισσότερο από μια ημέρα. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο και πριν τον COVID-19 διοργανώνονταν διάφορες συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες ή και φορείς. Τα ιδιωτικά μπάρμπεκιου και οι παρέες με τις κιθάρες και το τραγούδι στην παραλία το βράδυ ήταν ένα συνηθισμένο γεγονός. Τώρα, απαγορεύτηκαν κι αυτά. Όπως ερχόμαστε, αν συνεχίσουμε την πορεία μας και δεν πάρουμε το δρόμο προς την παραλία, θα καταλήξουμε στο μόλο. Αλλά προηγουμένως, περίπου στη μέση και αριστερά, επάνω στο βουνό θα δούμε σκαρφαλωμένο τον Ιερό Ναό Παναγιάς της Κατακεκρυμμένης. Ο ναός αυτός είναι αφιερωμένος στη Γέννηση της Θεοτόκου. Πρόκειται για μια σπηλιά μέσα σε βράχο πάνω στο βουνό της Καραθώνας. Για να φτάσετε εκεί πρέπει να περπατήσετε αρκετά και να ανεβείτε αρκετά σκαλοπάτια. Η επίσκεψη του Ναού δεν είναι σίγουρη καθώς δεν ανοίγει καθημερινά. Στο μυχό της Καραθώνας απέναντι από το Ποντικονήσι, θα βρείτε το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου τον οποίο μπορείτε ελεύθερα να επισκεφτείτε για να προσκυνήσετε. Από αυτό το σημείο θα έχετε μια πολύ όμορφη θέα ολόκληρης της παραλίας.

Αν θελήσετε να προχωρήσετε αριστερά από τον φάρο, θα δείτε ότι υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι πάνω στα βράχια που καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Κρασόχτιστου. Το μονοπάτι είναι μάλλον δύσκολο για άτομα κάποιας ηλικίας. Πρόκειται για ένα εξωκκλήσι χτισμένο από ένα καπετάνιο που μετέφερε κρασί από κάποιο νησί στο Ναύπλιο. Ο καπετάνιος έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία και έκανε τάμα πως αν σωθεί θα φτιάξει μια εκκλησιά στο μέρος εκείνο αφιερωμένη στον προστάτη των ναυτικών, τον Άγιο Νικόλαο. Έτσι και έγινε, το καράβι σώθηκε και ο καπετάνιος πραγματοποίησε το τάμα του και αντί για νερό την λάσπη την έφτιαξε με το κρασί που κουβαλούσε. Γι’ αυτό το εκκλησάκι το ονόμασαν του Αγίου Νικολάου του Κρασόχτιστου.

Καραθώνα αγαπημένη

Παρά τα έξαλλα ή τα θετικά σχόλια που αφήνουν για την Καραθώνα στο Trip Advisor εκνευρισμένοι ή μη τουρίστες, η δημοφιλής παραλία του Ναυπλίου, είναι η αγαπημένη των ντόπιων, αλλά και πολλών επισκεπτών που κάθε χρόνο την επιλέγουν για να κάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis