home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πόσο κοστίζει μία παραθεριστική κατοικία στο Ναύπλιο – Ποιες περιοχές προτιμούν οι ξένοι επενδυτές

Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες δημοφιλείς περιοχές για την αγορά εξοχικού σπιτιού.

Παρόλο που εύκολα θα χαρακτηρίζαμε το «εξοχικό» ως μια παραδοσιακά ελληνική υπόθεση με το περίπου 33% των Ελλήνων να είναι κάτοχοι δεύτερης κατοικίας, αυξητικό παραμένει και το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για παραθεριστικές κατοικίες.

Ποιοι όμως φαίνεται να είναι οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί αγοραστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και πώς διαμορφώνεται η μέση τιμή πώλησης ανά τ.μ. το πρώτο τρίμηνο του 2022, συγκριτικά με εκείνο του 2021;

3 cluster ενδιαφέροντος

Διαχειριζόμενη μια βάση με πάνω από μισό εκατομμύριο ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, η Χρυσή Ευκαιρία αναλύει συστηματικά τις τιμές και τις τάσεις της αγοράς ακινήτων παρέχοντας πολύτιμα insights τόσο σε πιθανούς επενδυτές/αγοραστές, όσο και σε κατόχους ακινήτων και μεσιτικά γραφεία.

Από την ανάλυση προκύπτουν 3 cluster ενδιαφέροντος με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα, τα νησιά με αμετάβλητες τιμές, όπως η Τήνος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Σύρος και η Κρήτη, και τέλος τα πολυτελή νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Πάρος που διαμορφώνουν μια δική τους πανάκριβη κατηγορία.

Κορινθία, Ναύπλιο και Αίγινα

Αποφασιστικό κριτήριο των δυνητικών αγοραστών παραμένει η απόσταση από την αθηναϊκή πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικό είναι το αμείωτο ενδιαφέρον για παραθεριστικά κέντρα της Κορινθίας, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι ή το Ξυλόκαστρο, αλλά και για σταθερά δημοφιλείς προορισμούς όπως το Ναύπλιο και η Αίγινα.

Στατιστικά σπίτια

Η μέση τιμή πώλησης ανέβηκε στα 1.787€/τ.μ. για τις παραπάνω περιοχές από τα 1.682€/τ.μ. το 1ο τρίμηνο του ‘21, παρουσιάζοντας έτσι μια συνολική αύξηση της τάξεως του 7,04%. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε, ότι η Αίγινα με τιμή πώλησης 2.386€/τ.μ. ανεβάζει σημαντικά το μέσο όρο, με το νησί της Αττικής να συναγωνίζεται σε τιμές νησιά όπως είναι η Τήνος και η Κέρκυρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis