home design 800x400
home design 1170Χ320

Πελοπόννησος: Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Παναγιώτης Νίκας για τα έργα στην Περιφέρεια

Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και ΕΣΠΑ στην ατζέντα των συζητήσεων
Νίκας Υπουργείο Ανάπτυξης

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για συναντήσεις με τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη και τους γενικούς γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο και Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Οδυσσέα Καβαλάκη, βρέθηκε χθες Παρασκευή 6 Μαΐου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκαν το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και τα ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, με τον Δ. Σκάλκο εξετάστηκαν διεξοδικά τα έργα της Περιφέρειας , εν όψει του κλεισίματος της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 ενώ συζητήθηκε και το πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της παράκαμψης του Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι, του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, σύμφωνα με την λύση που έχει προκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και γνωστοποιήθηκε ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να προκηρυχθεί η δημοπράτηση του εν λόγω έργου, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2024.

Παράκαμψη Πεταλιδίου
Φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου-Αρχείο

Με τον Ο. Καβαλάκη συζητήθηκαν οι προσκλήσεις στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων και η δυνατότητα για την όσο το δυνατό συντομότερη πίστωση των επιχειρήσεων που οι επενδυτικές τους προτάσεις έχουν αξιολογηθεί θετικά. Ο γ.γ. Επενδύσεων και ΣΔΙΤ διαβεβαίωσε ότι οι οριστικές απαντήσεις για τα θέματα αυτά θα δοθούν από το υπουργείο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis