home design 800x400
home design 1170Χ320

Πάτρα: Στους καρναβαλικούς δρόμους οι μαθητές της πόλης

Άρχισαν και πάλι τα δημιουργικά Καρναβαλικά Εργαστήρια του Δήμου Πατρέων
Πατρινό Καρναβάλι 2

Στους καρναβαλικούς δρόμους οδηγούνται σε καθημερινή βάση οι μαθητές της Πάτρας, καθώς, μετά την ανάπαυλα του Πάσχα, άρχισαν και πάλι τα καθημερινά εκπαιδευτικά δημιουργικά Καρναβαλικά Εργαστήρια στα Παλαιά Σφαγεία της πόλης.  

Τα Παλαιά Σφαγεία, το σπίτι του Πατρινού Καρναβαλιού, υποδέχονται τα παιδιά-μαθητές που μεταφέρουν τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα, το ενδιαφέρον τους.

Πατρινό Καρναβάλι 3
Φωτό: fb/Κώστας Πελετίδης – Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων

Οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, ανάλογα με την ηλικία τους, μαθαίνουν για την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού και παρακολουθούν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα ή παραστάσεις θεάτρου σκιών που συνδέονται με το Καρναβάλι, ενώ εκπαιδεύονται μέσα σε ένα ψυχαγωγικό πλαίσιο από καταρτισμένους εκπαιδευτές να δημιουργούν οι ίδιοι καρναβαλικές μάσκες.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του έργου Sparc τα παιδιά συμμετέχουν σε μια εικονική εμπειρία εστιασμένη στη μασκαράτα, την ξεχασμένη αυτή καρναβαλική τέχνη όπου ο συμμετέχων φορούσε μία ευμεγέθη υπεράνθρωπη κατασκευή και συμμετείχε στα Καρναβαλικά δρώμενα και η οποία ευδοκίμησε στις δεκαετίες του ΄50, του ΄60 και του ΄70. Πρόκειται για πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που αναπτύχθηκε, έτσι ώστε οι επισκέπτες του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων να βιώσουν μία «εκ των έσω» εμπειρία Καρναβαλικής δημιουργίας και ανακάλυψης.

Πατρινό Καρναβάλι 4
Φωτό: fb/Κώστας Πελετίδης – Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων

Τα εκπαιδευτικά δημιουργικά καρναβαλικά εργαστήρια θα συνεχιστούν στα Παλαιά Σφαγεία για όλο το Μάιο και μεγάλο μέρος του Ιουνίου

Το καρναβάλι κυλά στις φλέβες των Πατρινών και με τα Καρναβαλικά Εργαστήρια του Δήμου Πατρέων εκκολάπτονται οι συνεχιστές του μεγαλύτερου καρναβαλιού της χώρας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis