home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Εφοριακοί σκάνε με μαγιό για ελέγχους στο Ναύπλιο

Προγραμματίζονται 34.000 επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι από κλιμάκια της ΑΑΔΕ - Σε ποιους τουριστικούς προορισμούς θα κάνει ντου η εφορία.

Επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε τουριστικές περιοχές των νησιών του Αιγαίου αλλά και της ηπειρωτικής χώρας, όπως το Ναύπλιο, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μαζί με την επανεκκίνηση του τουρισμού και την έλευση των πρώτων κυμάτων ξένων επισκεπτών, έρχεται και η απόβαση των εφοριακών σε τουριστικές περιοχές. Οι περίπου 34.000 έλεγχοι που προγραμματίζονται θα διενεργούνται καθημερινά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, ακόμη και στις επίσημες αργίες και θα στοχεύουν κυρίως στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.

Ενισχύεται η ΔΟΥ στο Ναύπλιο

Με σκοπό να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός αυτός, η ΑΑΔΕ καλεί τους εφοριακούς υπαλλήλους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ενίσχυση των ΔΟΥ που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ ζητά να ενισχυθούν με προσωπικό για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο οι εφορίες Αγίου Νικολάου, Αιγίου, Θήρας, Κέρκυρας, Κομοτηνής, Κύμης, Κω, Μυκόνου, Νάξου, Ναυπλίου, Πάρου, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σύρου, Χανίων.

Εφοριακοί με …μαγιό!

Οι έλεγχοι θα στοχεύουν κυρίως στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν στη μη έκδοση ή στην ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.

Σύμφωνα μάλιστα με την τακτική που εφαρμόζει η ΑΑΔΕ τα τελευταία χρόνια, οι εφοριακοί ελεγκτές θα είναι με μαγιό και θα παριστάνουν τους τουρίστες, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η παρουσία τους και όταν διαπιστώνουν φορολογική παράβαση θα παρεμβαίνουν.

Το ποινολόγιο

Ανάλογα των παραβάσεων που διαπιστώνονται ο χρόνος που παραμένει το λουκέτο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης κυμαίνεται από 48 ώρες και φτάνει μέχρι και σε ένα μήνα.

Αυστηρότερα τιμωρούνται όσοι βιαιοπραγούν σε βάρος των ελεγκτών, φαινόμενο συχνό τα τελευταία χρόνια, καθώς εκτός των φορολογικών ποινών, διώκονται και ποινικά.

Πότε θα κλείνει ένα κατάστημα

Το μέτρο της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος εφαρμόζεται όταν:

  • Διαπιστώνεται από τον ίδιο φορολογικό έλεγχο η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση φορολογικού στοιχείου τουλάχιστον για τρεις διαφορετικές συναλλαγές ή η μη έκδοση περισσοτέρων από 10 φορολογικών στοιχείων ή η μη έκδοση ενός ή περισσοτέρων φορολογικών στοιχείων αξίας άνω των 500 ευρώ.
  • Διαπιστώνεται από διαφορετικούς φορολογικούς έλεγχους η επανάληψη, μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης του προβλεπόμενου φορολογικού στοιχείου κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, εφόσον αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους αυτής.
  • Παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλής κατά των οργάνων που διενεργούν τον φορολογικό έλεγχο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button