home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Αργολίδα τιμά τους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Εθνική Αντίσταση

Τους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση κατά του Ναζισμού και του Φασισμού θα τιμήσει με εορταστικές εκδηλώσεις τη Δευτέρα 9 Μαΐου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Η 9η Μαΐου, ημέρα συνθηκολόγησης της Γερμανίας με τη Σοβιετική Ένωση, σηματοδότησε τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ο Πανελλαδικός εορτασμός της καθιερώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 του Ν.2703/1999, έτσι ώστε και έμπρακτα να αποδίδεται η οφειλόμενη τιμή προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Εθνικού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Το Πρόγραμμα του εορτασμού της 9ης Μαΐου στην Αργολίδα

Γενικός Σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.

Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας.

-Στις 11 το πρωί, Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και ομιλία από το φιλόλογο του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, Νικόλαο Μπουμπάρη.

Στις 11.30, κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Ηρώο του Ναυπλίου, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis