home design 800x400
home design 1170Χ320

Μεγαλόπολη: Προστασία από τις δασικές πυρκαγιές εν όψει καλοκαιριού

Διήμερο εργαστήριο για τη μετάδοση χρήσιμης γνώσης
Πυρκαγιά δάσος

Η προστασία από τις δασικές πυρκαγιές αλλά και η αντιμετώπιση τους θα βρίσκονται στο επίκεντρο του διήμερου εργασηρίου που διοργανώνουν ο Δήμος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, εν όψει του καλοκαιριού και με τη φρικτή εμπειρία των πυρκαγιών των τελευταίων ετών, που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, χιλιάδες στρέμματα δασών, ζώα και περιουσίες.

πυρκαγιά δάσος 2
Φωτό: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνονται:

προστασία των πολιτών από τις δασικές πυρκαγιές και η μεγάλη σημασία της προετοιμασίας των κατοικιών και των οικισμών

-Οι κίνδυνοι κατά τη δασοπυρόσβεση

-Τα αντιπυρικά σχέδια, η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και η αντιμετώπισή τους, συνολικά

Βασικός εισηγητής του Εργαστηρίου θα είναι ο ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης M.Sc. στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και Περιβαλλοντολόγος, Μιλτιάδης Αθανασίου, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, την εκπόνηση μελετών και την εκπαίδευση επαγγελματιών και εθελοντών πυροσβεστών.

πυρκαγιά δάσος 3
Φωτό: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

Στόχος της διοργάνωσης είναι η μετάδοση πρακτικά χρήσιμων γνώσεων στους πολίτες, για την προστασία τους από τις δασικές πυρκαγιές, καθώς και για την προστασία των περιουσιών τους, εν όψει του καλοκαιριού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis