home design 800x400
home design 1170Χ320

Χαμός στις Τράπεζες: Παύουν να ισχύουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό πλην της μάσκας – Ουρές μετά το χαρμόσυνο νέο

Η τήρηση των αποστάσεων από το κοινό παραμένει ως σύσταση.

Παύουν να ισχύουν οι περιορισμοί πρόσβασης στις τράπεζες, στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά παραμένει, ωστόσο, το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.

Η τήρηση των αποστάσεων από το κοινό παραμένει ως σύσταση.

Μετά την ανακοίνωση για την άρση των μέτρων που επιτρέπει και στους ανεμβολίαστους να κάνουν συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα, σχηματίστηκαν ουρές έξω από αρκετές τράπεζες, αν και οι πελάτες θα έχουν χρόνο και τις επόμενες ημέρες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, χωρίς να ταλαιπωρηθούν άσκοπα.

Τι θα ισχύει από δω και στο εξής

Αναλυτικότερα, στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αναφέρονται τα εξής:

«Συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ αριθμός Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.23983 (ΦΕΚ Β’ 2137/30.4.2022) ως προς τη διαχείριση της πανδημίας.

Μετά τον επαναπροσδιορισμό των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, και για όσους συναλλασσόμενους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα με φυσική παρουσία, οι περιορισμοί πρόσβασης παύουν να ισχύουν.

Για όσους επιλέξουν την πραγματοποίηση συναλλαγών με φυσική παρουσία τονίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση χρησιμοποίησης προστατευτικής μάσκας και συνιστάται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι οι συναλλασσόμενοι έχουν πάντα τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς εξυπηρέτησής τους, με την ηλεκτρονική τραπεζική και τη χρήση των καρτών τους».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis