home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Αλλαγή σχεδίων από την κυβέρνηση για το ρεύμα – Με ποια τιμή θα βγαίνουν πλέον οι λογαριασμοί

Με ποιον τρόπο απενεργοποιείται στην ουσία η ρήτρα αναπροσαρμογής που δημιουργεί όλα τα προβλήματα στην αγορά.

Σχεδόν έτοιμο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος που συνεχίζουν να στραγγαλίζουν τους καταναλωτές. Η βασική φιλοσοφία του νέου σχεδίου είναι ότι η επιδότηση θα δίνεται στη χονδρική και όχι στον τελικό καταναλωτή.

Με άλλα λόγια απενεργοποιείται στην ουσία η ρήτρα αναπροσαρμογής που δημιουργεί όλα τα προβλήματα στην αγορά.

Συγκεκριμένα θα μπει ανώτατη τιμή στην χονδρική που θα βρίσκεται περίπου στα επίπεδα του περυσινού πρώτο 6μηνου και η οποία θα είναι περίπου στα 100 ευρώ. Με βάση αυτή την τιμή θα βγαίνουν οι λογαριασμοί.

Η όποια διαφορά υπάρχει με την αγορά και την τιμή όπως αυτή διαμορφώνεται στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, θα δίνεται ως επιδότηση από το κράτος στις εταιρίες ενέργειας, αλλά ο καταναλωτής θα δει τους λογαριασμούς του να προσγειώνονται στα περυσινά.

Στην κυβέρνηση έχουν σηκώσει ψηλά ως προτεραιότητα τον έλεγχο των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, αφού υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα και όλες οι προσπάθειες έχουν εστιαστεί σε αυτό το θέμα.

Με λίγα λόγια ακυρώνεται στην πράξη το σημερινό σύστημα που και σημαντικά κοστοβόρο είναι, αλλά το κυριότερο δεν φέρνει αποτέλεσμα για τον τελικό καταναλωτή, που βλέπει τους λογαριασμούς να καλπάζουν και να μην μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε: «Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής «έκρηξης». Ξέρω πολύ καλά πως αυτή η εισαγόμενη ακρίβεια πολιορκεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ δεν έπαψα ποτέ να τονίζω ότι οι μισθοί στη χώρα μας, δυστυχώς, είναι ακόμα χαμηλοί, ως απόρροια της δεκάχρονης οικονομικής περιπέτειας. Είναι κάτι το οποίο, προφανώς, μας απασχολεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και εν όψει των ευρωπαϊκών αποφάσεων εμείς αναπτύσσουμε και δρομολογούμε, όπως το έχουμε κάνει εδώ και αρκετούς μήνες, τις δικές μας εθνικές δράσεις. Και η στήριξη των εισοδημάτων είναι η βασική μας προτεραιότητα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button