home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Προσοχή!!! Μην ανοίξετε αυτό το e-mail

Περιστατικά εξαπάτησης με τη χρήση στοιχείων αξιωματούχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Προσοχή!!! Μην ανοίξετε αυτό το e-mail
αστυνομια μειλ

Την προσοχή των πολιτών ώστε να μην ανοίξουν κακόβουλο e-mail που πιθανά θα λάβουν, ζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

αστυνομια μειλ 1
Φωτό: ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές και προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα, για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

αστυνομία νμέιλ 2 1
Φωτό: ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος που αποστέλλουν, προβαίνουν ακόμη και στη δημιουργία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα στοιχεία αυτά. 

αστυνομία μείλ 3
Φωτό: ΕΛ.ΑΣ.

Τα μηνύματα αυτά που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή βαθμό ένστολων υπηρεσιών (π.χ. Αστυνομία, ταγματάρχης), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφα και απατηλά και αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν τους πολίτες αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Όσοι λάβουν τέτοιου είδους μηνύματα θα πρέπει να τα διαγράφουν και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για να αποφύγουν πιθανή προσβολή από κακόβουλο λογισμικό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis