home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΛακωνία

Σπάρτη: Με «Χέρια καθαρά» τα νήπια της πόλης

Μαθήματα ατομικής υγιεινής στα Νηπιαγωγεία του Δήμου

«Χέρια καθαρά» ονομάζεται η δράση του Κέντρου Κοινότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, που ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται στα νηπιαγωγεία της πόλης, με τη συμμετοχή μίας Κοινωνικής Λειτουργού και μίας Νοσηλεύτριας.

Νηπιαγωγείο Σπάρτη 3
Φωτό: Δήμος Σπάρτης

Η ενημερωτική δράση ξεκίνησε από το 1ο Νηπιαγωγείο όπου τα νήπια μέσα από παιχνίδι και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, έμαθαν ότι το πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας από τις ιώσεις και πώς θα τα κρατούν καθαρά και φροντισμένα.

Το Κέντρο Κοινότητας, παρέχει στα παιδιά, ατομικά πακέτα με αντισηπτικά μαντηλάκια, ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς και ένα παραμύθι, με θέμα τα καθαρά χέρια.

Νηπιαγωγείο Σπάρτη 2
Φωτό: Δήμος Σπάρτης

«Πιστεύουμε πως η σωστή υγιεινή μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της μετάδοσης των ασθενειών και οι μικροί μας φίλοι να μάθουν πως το «όπλο» απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας, βρίσκεται στα χέρια τους», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής,  Γεωργία Ζαχαράκη –Αναστασοπούλου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button