home design 800x400

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στον τόπο καταγωγής του στη Λακωνία για Πάσχα – Γιατί θυμήθηκε τον Νικηφόρο Βρεττάκο

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε τις Κροκεές, απ’ όπου και κατάγεται, για την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε τις Κροκεές Λακωνίας, απ’ όπου και κατάγεται, για την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η επίσκεψη στον τόπο καταγωγής του, τον έκανε να θυμηθεί τον σπουδαίο ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο που είχε γεννηθεί στις Κροκεές Λακωνίας. Μάλιστα στην σχετική ανάρτησή του στα Social Media, ο Κυριάκος Πιερρακάκης μοιράστηκε μερικά λόγια του ποιητή.

Όπως έγραψε ο κ. Πιερρακάκης:

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στον τόπο καταγωγής μου, στις Κροκεές Λακωνίας για την περιφορά του Επιταφίου, θυμάμαι τον Νικηφόρο Βρεττάκο που γεννήθηκε εδώ.

«Αυτός που πορεύεται προς το μαρτύριό του είναι ο αιώνιος άνθρωπος», έχει πει για την Μεγάλη Παρασκευή ο Βρεττάκος, ποιητής της Ελλάδας, της Λακωνίας, των Κροκεών. Τα λόγια του ηχούν επίκαιρα:

«Σας αφήνω την ειρήνη που έχω μέσα μου», είπε ο Ιησούς». Και πρόσθεσε ο ποιητής: «Θέλουμε να κυριαρχήσει και έξω η ειρήνη που έχουμε μέσα μας. Το όραμα του Ιησού εξακολουθεί να είναι επίκαιρο»“.

Σχόλια

Exit mobile version