home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΑχαΐα

Πάτρα: Στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων ο Δήμος

Διανομή τροφίμων σε 900 οικογένειες και διανομή Πασχαλινού γεύματος

Στο πλευρό των δημοτών και ειδικά των ευάλωτων ομάδων στέκεται ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός του Οργανισμός (ΚΟΔΗΠ), στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεών τους για την στήριξη των λαϊκών οικογενειών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, συνεχίζοντας τη διανομή τροφίμων και συσσιτίου και αυτές τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, που πρέπει να είναι μέρες χαράς για όλους.

Πάτρα Πάσχα
Φωτό: fb/ Κώστας Πελετίδης – Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων

Έτσι ολοκληρώθηκε ήδη, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, η διανομή τροφίμων σε 900 οικογένειες (περίπου 2.500 πολίτες), ενώ το Μ. Σάββατο, θα γίνει και η διανομή γεύματος, που θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του Πάσχα, σε 200 ακόμη ανθρώπους.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η φιλοξενία αστέγων στο Υπνωτήριο του ΚΟΔΗΠ, που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Μπουκαούρη, στους οποίους παρέχονται όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες, για την καλύτερη διαβίωσή τους.

Οι πόροι για τα τρόφιμα, προέρχονται κυρίως από το ταμείο του Δήμου αλλά και από προσφορές πολιτών, φορέων, οργανισμών και συλλόγων.

Πάτρα Πάσχα 2
Φωτό: fb/ Κώστας Πελετίδης – Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων

«Ο Δήμος στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, με όλες του τις δυνάμεις, τα πιο φτωχά και χτυπημένα από την λιτότητα και τη φτώχια τμήματα του λαού, μακριά από κάθε λογική φιλανθρωπίας, βοηθώντας τα να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται. Παράλληλα, συνεχίζει να διεκδικεί κονδύλια από την κυβέρνηση, αύξηση μισθών και συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας και κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα), προκειμένου να ζουν οι λαϊκές οικογένειες τη ζωή που δικαιούνται και τους αξίζει», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button