home design 800x400
home design 1170Χ320

Ευχάριστη έκπληξη για τους Ερμιονίτες

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος βρέθηκε στη λαϊκή αγορά και αντάλλαξε ευχές λίγο πριν το κάψιμο του Ιούδα ανήμερα του Πάσχα.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ευχάριστη έκπληξη για τους Ερμιονίτες
Γεωργόπουλος λαϊκή

Με την επιστροφή σε μερική κανονικότητα και με τις εκδηλώσεις του Πάσχα να πραγματοποιούνται και πάλι φέτος, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Ερμιόνη για το «Κάψιμο του Ιούδα» την Κυριακή 24 Απριλίου.

Πριν από αυτό όμως ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος βρέθηκε χθες Μεγάλη Πέμπτη στη λαϊκή αγορά Ερμιόνης όπου είχε επαφές και αντάλλαξε ευχές με παραγωγούς, εμπόρους και πολίτες, σε μία ευχάριστη έκπληξη για τους Ερμιονίτες.

Πάσχα στην Ερμιόνη

Ο Δήμος Ερμιονίδας και οι Εθελοντές Ερμιόνης αναβιώνουν το λαϊκό έθιμο, στο κεντρικό λιμάνι της Ερμιόνης, στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Το ομοίωμα του Ιούδα κατασκευάζεται με περισσή φαντασία και ακόμη μεγαλύτερη διάθεση, με υφάσματα, άχυρα, ξύλα, εύφλεκτες ύλες και κροτίδες, και πολύ συχνά η μορφή του παραπέμπει σε πρόσωπα της επικαιρότητας.

Μια ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα στήνεται στα ανοιχτά της θάλασσας για να υποδεχτεί το ομοίωμα.

Το βράδυ της Κυριακής βάρκες και άλλα μικρά σκάφη με αναμμένα καπνογόνα κινούνται κυκλικά γύρω απ’ την εξέδρα με το ομοίωμα και ο αρχηγός της αποστολής αναλαμβάνει την πυρπόλησή του ενώ εκατοντάδες πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Μεγάλη Παρασκευή

  • 19:45 Το χορωδιακό εργαστήρι του Μ.Σ.Ε. θα ψάλλει τα εγκώμια στον Ι. Ν. Θεοτόκου (Παναγία)
  • 21:00 Περιφορά των επιταφίων με τη συνοδεία της χορωδίας του Μ.Σ.Ε και τη φιλαρμονική Ερμιονίδας

Κυριακή του Πάσχα

  • 20:30 Παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα Ερμιόνης
  • ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis