home design 800x400

Ηλεία: Μαζική κινητοποίηση των αγροτών για τη σταφίδα

Σε εξευτελιστικά επίπεδα η τιμή του σημαντικού αυτού προϊόντος

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι αγρότες της Ηλείας, μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, για την τιμή της σταφίδας.

Κύριο αίτημά τους η επίλυση του μείζονος θέματος της τιμής του σημαντικού αυτού προϊόντος, που παραμένει σε εξευτελιστικά επίπεδα, με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου και των εμπόρων έως και σήμερα να μην έχουν υλοποιηθεί.

«Οι σταφιδοπαραγωγοί έχουν πληρωθεί με τιμή κάτω από 1 ευρώ το κιλό. Την ίδια στιγμή αποτελεί κοροϊδία η ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας για στήριξη του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών με 54 ευρώ / στρέμμα που μεταφράζεται περίπου σε 15 λεπτά το κιλό. Σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει ούτε την περσινή τιμή που ήταν 1,60 ευρώ /κιλό.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, όπως θα έλεγε η κυβέρνηση, αφού το πρόβλημα είναι γνωστό από τον Αύγουστο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βιομήχανοι – μεγαλέμποροι, που κυριαρχούν στην αγορά διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους αγοράζοντας τα προϊόντα μας και κάτω του κόστους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. 

Φωτό: fb/Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας

Εκατοντάδες αγρότες με 100 περίπου τρακτέρ συναντήθηκαν στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου και έκλεισαν συμβολικά για μισή περίπου ώρα την Ε.Ο. Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας, διατρανώνοντας την αγανάκτησή τους.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία με τα αγροτικά οχήματα στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου και κατέληξαν μπροστά από το Διοικητήριο όπου πέταξαν σακιά με σταφίδα φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα.

Σχόλια

Exit mobile version