home design 800x400
home design 1170Χ320

Ερμιονίδα: Πόλεμος Τσαμαδού – ΣΕΤΑ Αργολίδας και μηνύσεις

Τι συμβαίνει μεταξύ του αντιδημάρχου Ερμιονίδας και του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας.
Δημαρχείο Κρανιδίου

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας Γιάννη Τσαμαδού και του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, με αφορμή μία ανακοίνωση του ΣΕΤΑ που αφορούσε στην απασχόληση τις ημέρες του Πάσχα.

Ο κ. Τσαμαδός κάνει λόγο για προσβολή της προσωπικότητας του και προαναγγέλλει μηνύσεις κατά του Σωματείου, ενώ το ΣΕΤΑ Αργολίδας από την πλευρά του μιλά για στοχοποίηση ενός συγκεκριμένου εργαζομένου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Τι λέει ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Τσαμαδός:

«Επί του με αρ. πρωτ. 66/20-4-2022 Δελτίου Τύπου που εκδώσατε και στο οποίο αναφέρεσθε στο πρόσωπό μου και την ιδιότητά μου, το οποίο αναφέρει άκρως αναληθείς, αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εναντίον μου, σας εκθέτω τα ακόλουθα:

Σε καμία μεθόδευση δεν προέβην, πολύ δε μάλλον επικαλούμενος το Σωματείο σας. Σας υπενθυμίζω ότι στην από 19-4-2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ‘Ότι η εργασία κατά τις ημέρες Μεγάλη Παρασκευή, Μέγα Σάββατο, Κυριακή Πάσχα και η Δευτέρα Πάσχα είναι μεν επίσημες αργίες για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ , τους ΟΤΑ κλπ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΕΝΤΕ (5) ΩΡΕΣ ΚΑΘ΄ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. Συνεχίζοντας δε, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ότι σε περίπτωση υπέρβασης των πέντε (5) ωρών χορηγείται επιπλέον και ημέρα ανάπαυσης.

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της νομοθεσίας, εκδόθηκε το πρόγραμμα εργασίας για το Μεγάλο Σάββατο (23-4-2022).

Ούτως ώστε, όλες οι ενέργειες στις οποίες προέβη, συντελέστηκαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία σε συνδυασμό και με την οφθαλμοφανή και αναμφισβήτητη άμεση ανάγκη, αποκομιδής των απορριμμάτων το Μεγάλο Σάββατο, λόγω της τεράστιας προσέλευσης τουριστών στην περιοχή μας και προς αποτροπή περιβαλλοντικού κινδύνου και διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας.

Οι ισχυρισμοί σας, στο εν λόγω Δελτίο Τύπου, σύμφωνα με τους οποίους εγώ ως Αντιδήμαρχος μεθόδευσα και στήριξα τις αντικανονικές και παράνομες ενέργειές μου στο Σωματείο σας, είναι όχι μόνο ψευδής και συκοφαντικές, αλλά κυρίως έχουν συντελεσθεί με «δόλο» βλάβης του προσώπου μου, ως πολιτικού και κοινωνικού ατόμου, που χαίρω της εκτίμησης των συνδημοτών μου. Και αυτό διότι, πολύ καλά γνωρίζετε τη δυνατότητα που θέτει ο νόμος για εργασία τις πιο πάνω ημέρες (με την μοναδική προϋπόθεση την επαύξηση αμοιβής και την ύπαρξη ανάγκης, όπως προβλέπει ο Νόμος) καθόσον οι ίδιοι το γνωρίσατε σε εμένα, με την ως άνω από 19-4-2022 Ανακοίνωσή σας!

Ο επίσης αναληθής και πέρα από τη σφαίρα κάθε φαντασίας ισχυρισμός σας ότι «δήθεν» είμαι «υβριστής» των μελών του Διοικητικού Σας συμβουλίου και μάλιστα σε εικοσιτετράωρη βάση, αποδίδεται σε εμένα από εσάς με μοναδικό σκοπό σπίλωσης της προσωπικότητάς μου και της ιδιότητάς μου ως Αντιδημάρχου και ως οικογενειάρχη, γεγονός που αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία καθόσον «ούτε καν σας γνωρίζω προσωπικά» (πλην του κου. Κουντουργιαννού Γεωργίου, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της Υπηρεσίας μου) και δεν είχα την οποιαδήποτε αντιπαλότητα με κανέναν από εσάς.

Οι απειλές σας δε «ότι θα βιώσω τις συνέπειες των μη νομίμων ενεργειών μου», είναι βέβαιο ότι θα σας φέρουν αντιμέτωπους με την δικαιοσύνη, στην οποία άμεσα θα απευθυνθώ για την προάσπιση κάθε νομίμου δικαιώματός μου, και η οποία είναι βέβαιο ότι αφού εξετάσει και κρίνει την αναλήθεια όλων αυτών των ψευδών γεγονότων για τα οποία με «δόλο» με κατηγορείτε, θα αποδώσει τις ποινικές ευθύνες σε αυτούς που τους βαρύνουν.

Διότι, αντίκειται σε κάθε κανόνα δικαίου, η εκτόξευση ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών δημόσια, αυτές δε οι πράξεις προβλέπονται και κολάζονται από τον Ποινικό Νόμο».

Η απάντηση του Σωματείου μέσω της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου για την απαράδεκτη στοχοποίηση σε βάρος του Β΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.) Γεώργιο Κουντουριάνο.

Η Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας φαίνεται πώς δεν άντεξε τη συνδικαλιστική του δράση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιχειρεί να τον φιμώσει, απειλώντας τον με αναφορές και Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (Ε.Δ.Ε.).

Επιχειρούν έτσι, Δημοτική Αρχή και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, την στοχοποίηση του συναδέλφου Γεωργίου Κουντουριάνου.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης.

Καλεί την Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας να σταματήσει να εξουθενώνει τους εργαζόμενους με συνεχόμενη εξαντλητική εργασία, να παρέχει τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό και να αποσύρει άμεσα τις αναφορές σε βάρος του Β΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας. Δηλώνει επίσης ότι, θα σταθεί αλληλέγγυα στους εκπροσώπους των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Για όλους εμάς τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Υγεία και η Ασφάλεια των συναδέλφων του Δήμου Ερμιονίδας είναι αδιαπραγμάτευτη και θα διασφαλισθεί με κάθε νόμιμο μέσο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ page 0001

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis