home design

Αργολίδα: Αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση της εξόδου του Πάσχα – Πώς πάει η κίνηση στα ξενοδοχεία

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο η οποία αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Μεγάλη Πέμπτη - Καλή πληρότητα σε Ναύπλιο, Τολό, Άργος

Με πληρότητες πάνω από 85% είναι αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου για τις γιορτές, ανάμεσα στους οποίους και το Ναύπλιο. Η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση της εξόδου του Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει με το crash test να είναι αύριο Μεγάλη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, η βενζίνη, τα διόδια αλλά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια συνθέτουν το τοπίο του ακριβού τριημέρου του Πάσχα για όσους επιλέξουν πιο μακρινούς προορισμούς.

Οι εκδρομείς είναι αλήθεια ότι το σκέφτονται διπλά για να κάνουν την πολυπόθητη τριήμερη εξόρμηση από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, όμως υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να βγουν διπλά ωφελημένες πόλεις όπως το Ναύπλιο που ενδείκνυνται ακόμα και για μονοήμερη εξόρμηση από την Αθήνα.

Με μέση κατανάλωση βενζίνης τα 8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα και την τιμή της αμόλυβδης να έχει σκαρφαλώσει στα 2,05€, οι εκδρομείς καλούνται να πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους γι’ αυτές τις λιγοστές μέρες ξεγνοιασιάς.

Παραδείγματος χάριν, για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει από την Αθήνα στην Πάτρα θα πρέπει να πληρώσει 69,08€ για την αμόλυβδη και 23,6€ για τα διόδια.

Για Πάσχα στην Αργολίδα

Σε ότι αφορά την περιοχή της Αργολίδας, ο Πρόεδρος Ένωσης ξενοδόχων Άργους-Μυκηνών, Πέτρος Κουτσόπουλος, ανέφερε ότι «το τριήμερο Μεγάλη Παρασκευή – Κυριακή του Πάσχα πάει καλά. Ουσιαστικά ένα διήμερο – τριήμερο βγαίνει. Η πληρότητα στα περισσότερα καλά ξενοδοχεία έχουν ξεπεράσει το 85%. Ως συνήθως, τα μικρότερα που είναι και σε περιοχές που δεν έχουν κίνηση, να μην έχουν τόσο μεγάλη πληρότητα. Θα ξεκινήσει να έρχεται κόσμος από Μεγάλη Πέμπτη και μετά. Την Δευτέρα του Πάσχα δεν υπάρχει καθόλου κίνηση, φεύγουν αμέσως».

Ο κος. Κουτσόπουλος υπογραμμίζει και την διαφορά μεταξύ των καταλυμάτων αλλά και μεταξύ των περιοχών. «Οι τιμές στα δίκλινα ξεκινάνε από 40€ μέχρι 80€. Φυσικά, εξαρτάται από τις υπηρεσίες που προσφέρει το εκάστοτε δωμάτιο. Το τριήμερο αυτό είναι ασφυκτικά πιεσμένο το οποίο πιστεύω καλύπτει όλη την Αργολίδα, περισσότερο βέβαια τις περιοχές του Ναυπλίου και του Τολού και λιγότερο σε εμάς, αλλά πιστεύω ότι και σε εμάς στο Άργος θα καλυφθούν όλα. Πάντα περιμένουμε πλέον από την εμπειρία μας ότι λόγω covid θα υπάρχουν και ακυρώσεις. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να είναι καλά και υγιής ο κόσμος».

Τετραπλάσια η κίνηση στα λιμάνια σε σχέση με πέρσι

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς έχει ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα η έξοδος των Αθηναίων.

Η επιβατική κίνηση έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021. Προχθές Μεγάλη Δευτέρα 18/4 έφυγαν 11.200 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, από 3.200 πέρσι και χθες Μεγάλη Τρίτη ο αριθμός ανήλθε σε 13.000, από 3.000 πέρσι.

Και στις εθνικές οδούς όμως η κίνηση είναι αυξημένη, καθώς φέτος οι άδειες φαίνεται να ξεκίνησαν νωρίτερα, από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού την περασμένη Παρασκευή στα διόδια της Ελευσίνας παρατηρήθηκε αύξηση 9%, χωρίς αντίστοιχη επιστροφή την Κυριακή, σε σχέση με το 2019. Κορύφωση αναμένεται αύριο Μεγάλη Πέμπτη από τα εθνικά δίκτυα, η οποία θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν 14 πλοία και 13 από τη Ραφήνα. Τα πλοία πλέον φεύγουν με πληρότητα 100% και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version