home design 800x400
home design 1170Χ320

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Εμπαιγμός και κοροϊδία για τους αγρότες

Ο Τομέας Αγροτικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για ψεύτικες υποσχέσεις.
ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τομέας Αγροτικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Έφτασε η Μεγάλη Εβδομάδα και οι υποσχέσεις των στελεχών της Κυβέρνησης και των τοπικών εκπροσώπων της ΝΔ ότι μέχρι το Πάσχα θα πιστωθούν οι αναγκαίες για τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας προκαταβολές της δικαιούμενης αποζημίωσης τους από τους παγετούς του περασμένου Ιανουαρίου, έγιναν καπνός.

Και τι δεν ζήσαμε στην Αργολίδα: συσκέψεις επί συσκέψεων γαλάζιων βουλευτών, βαρύγδουπες δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ, παρελάσεις υπηρεσιακών, αυτοδιοικητικών και κυβερνητικών παραγόντων του επιτελικού Κράτους, υποσχέσεις για 300 ευρώ ανά στρέμμα και τελικά…άνθρακες ο θησαυρός, αφού σήμερα η Βουλή ολοκλήρωσε τις εργασίες της και καμία τροπολογία δεν έχει κατατεθεί.

Και συνέχισαν… Σε αυτές τις «όμορφες» αλλά ψεύτικες υποσχέσεις ακολούθησαν τοπικοί αυτοδιοικητικοί και κομματικοί παράγοντες της Δεξιάς που υπόσχονταν καταβολή αποζημίωσης για τις κλημεντίνες της προηγούμενης χρονιάς (70 ευρώ/στρέμμα). Για την καταβολή αυτή έχει ήδη εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ εδώ και σχεδόν ένα μήνα, όμως οι παραγωγοί του Νομού μας, ούτε αυτά τα χρήματα έχουν δει.

Το Πάσχα έφθασε χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη των αγροτών και τώρα τα γυρίζουν. Πρώτος ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού μας, ο κ. Ανδριανός, ο οποίος διαφήμιζε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, σήμερα χωρίς αιδώ, πανηγυρίζει γιατί μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί η απαιτούμενη τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται η καταβολή προκαταβολής αποζημίωσης. Ζήσε Μάη μου!

Κοροϊδία, εμπαιγμός, επικοινωνιακή απάτη και παλαιοκομματικά χτυπήματα στην πλάτη, την ώρα που οι αγρότες του Νομού μας βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση, δεν έχουν καν κεφάλαιο για να καλλιεργήσουν και η ακρίβεια Μητσοτάκη τους έχει γονατίσει.

Φθάνει πια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών και το δικαίωμα τους να συνεχίζουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους, προσφέροντας στην Εθνική Οικονομία και στον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσωπικά ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, ως ο επόμενος πρωθυπουργός, δεσμευτήκαμε για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ολική επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους Αγρότες. Προτείναμε άμεση και σημαντική μείωση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ρύθμιση των χρεών από τα χρόνια της πανδημίας με διαγραφή μέρους της ονομαστικής τους αξίας, χρηματοδοτικά προγράμματα μικροπιστώσεων για τους αγρότες από την Αναπτυξιακή Τράπεζα και ανασχεδιασμό των πόρων του ταμείου ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, προς όφελος της αγροτικής παραγωγής.

Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση των «αρίστων» και του «επιτελικού» κράτους, τόσο πιο γρήγορα θα ανασάνει ο Αγροτικός κόσμος και η κοινωνική πλειοψηφία στη Χώρα μας”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis