home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού σε όλο το δίκτυο του Δήμου

Αντικατάσταση των ενεργοβόρων φωτιστικών με σώματα τύπου LED

Στην ολική αναβάθμιση του Συστήματος Δημοτικού Φωτισμού σε ολόκληρη την έκτασή του προχωρά ο Δήμος Ναυπλιέων με στόχο την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων, με νέα υψηλής τεχνολογίας «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED.   .

Ήδη από την Παρασκευή 15 Απριλίου έχει υπογραφεί μεταξύ του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας «DASTERI SYSTEMS A.E.»,  Γιάννη Δαστερίδη, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημοτικό Φωτισμό».

Σύμβαση φωτισμού Ναυπλίου
Φωτό: fb/Δήμος Ναυπλιέων

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση 7.888 φωτιστικών σημείων, με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία νέων υπερσύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED, συμπεριλαμβανομένης και της 10ετούς εγγύησης / συντήρησης καλής λειτουργίας από τον Ανάδοχο. Τα «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED θα φέρουν ήδη προεγκατάσταση για μελλοντική χρήση συστήματος διαχείρισης φωτισμού.

Όσον αφορά στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, λόγω του ειδικού καθεστώτος και των απαιτουμένων εγκρίσεων η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερη φάση.

«Ο Δήμος μας προχωρά στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου υποδομής το οποίο θα απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας για τις επόμενες δεκαετίες. Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό σύστημα του Δήμου σε όλη την γεωγραφική του έκταση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα εξασφαλίσει την αναβάθμιση του φωτισμού με ομοιογένεια στις φωτιστικές συνθήκες του Δήμου, καθώς και εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς, παρέχοντας στον Δήμο βελτίωση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος (Μείωση Εκπομπών Ρύπων CO2) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας ύψους άνω του 60%. Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στον Δήμο μας την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών», δήλωσε κατά την υπογραφή τη σύμβασης ο Δημήτρης Κωστούρος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button