home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΕλλάδαFeatured

Μέτρα ενάντια στην τρελλή κούρσα των τιμών ρεύματος και φυσικού αερίου εξετάζει η κυβέρνηση

Μείωση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Ιούνιο

Τα μέτρα που θα περιορίσουν την ξέφρενη κούρσα των τιμών του ρεύματος και του φυσικού αερίου επεξεργάζεται η κυβέρνηση με στόχο την επαναφορά της τιμής της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρισκόταν στα μέσα του 2021.

Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ρεύματος και φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την ολοένα και εντεινόμενη ακρίβεια έχει επιβαρύνει δραματικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς ωθώντας όλο και περισσότερους έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Έτσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέχρι να υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχιστεί και το Μάιο το υπάρχον μοντέλο επιδοτήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο ενώ από τον Ιούνιο και με ορίζοντα το τέλος του έτους αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τα μέτρα για τον περιορισμό της επιβάρυνσης των λογαριασμών από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Φωτό: Αρχείο

Να επισημάνουμε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής, που εκτοξεύει τους λογαριασμούς, κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ το Μάρτιο φτάνοντας τα 27 λεπτά την κιλοβατώρα έναντι 13 λεπτών που ήταν το Σεπτέμβριο του 2021.

Το κόστος του πακέτου των μέτρων μπορεί να φτάσει έως και τα 4 δισ. ευρώ, ανάλογα με την πορεία της τιμής του φυσικού αερίου.

Τους χειρισμούς πάντως της κυβέρνησης στο ενεργειακό στηλιτεύει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

«Η σημερινή φλύαρη έκθεση ιδεών του κυρίου Οικονόμου επιβεβαιώνει την αδυναμία της κυβέρνησης να απαντήσει στο μόνο ερώτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία: πότε θα τελειώσει η καθημερινή βαρβαρότητα της ανασφάλειας, των υπέρογκων λογαριασμών, της αδυναμίας να βγει ο μήνας», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Όλα λάθος τα κάνει ο κύριος Μητσοτάκης. Την ώρα που βλέπουμε μία γεωπολιτική κρίση που θα φέρει αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου εμείς αυξήσαμε την εξάρτηση από το φυσικό αέριο».

«Αυτό που ταλανίζει τη λαϊκή οικογένεια, τα λαϊκά νοικοκυριά και όλο τον ελληνικό λαό είναι η έξαρση της ακρίβειας, η οποία δεν ξεκίνησε τώρα με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που κάνει η Ρωσία και έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αλλά ξεκίνησε πολύ πιο πριν με την πορεία απελευθέρωσης της ενέργειας», επισήμανε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τονίζει: «Και τα τρία κόμματα με τις επιλογές τους, οδήγησαν στη φτώχεια και την πείνα τον ελληνικό λαό. Για αυτούς λοιπόν ισχύει το “δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε”».

Τέλος, «Συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για το Χρηματιστήριο Ενέργειας που έστησε το 2018 και στη ΝΔ για τον ενθουσιασμό με τον οποίο το διατηρεί ώστε να έχουμε σήμερα το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις τιμές του ρεύματος» έδωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button