home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Θ. Βασιλόπουλος: «Χρέος όλων μας να διδασκόμαστε από την ιστορία»
Γενοκτονία Αρμενιων Θανασης Βασιλόπουλος Καλαμάτα (2)

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων τελέσθηκε χθες  Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου από το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα της πόλης, στο Μνημείο που ανεγέρθηκε το 2019, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη – Φραγκόλιμνας.

Γενοκτονία Αρμενιων Θανασης Βασιλόπουλος Καλαμάτα 4

Παρουσία του Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, Κεγάμ Χατσεριάν και του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας Τιγκράν Μακρατσιάν, τιμήθηκε η μνήμη των πλέον του 1,5 εκατ. ανθρώπων, που γνώρισαν την Οθωμανική βαρβαρότητα, σφαγιάστηκαν και εξοντώθηκαν.

Γενοκτονία Αρμενιων Θανασης Βασιλόπουλος Καλαμάτα 3

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «107 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 24η Απριλίου 1915. Ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η Γενοκτονία των αδελφών μας Αρμενίων. Χρέος όλων μας να τιμούμε και να μην ξεχνούμε. Να διδασκόμαστε από την ιστορία. Αιωνία η μνήμη των χιλιάδων Αρμενίων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας. Τιμή σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την πατρίδα τους».

Γενοκτονία Αρμενιων Θανασης Βασιλόπουλος Καλαμάτα 1

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ορθόδοξων Αρμενίων Ελλάδος Κεγάμ Χατσεριάν, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας Τιγκράν Μακρατσιάν και ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Αρμενίας από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, o Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας  Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς,  ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Ελλάδος Τάκβος Οβακιμιάν, ο Αντιπρόεδρος Αρπινέ Χακομπιάν, ο Γραμματέας της Αρμενικής Κοινότητας Ελλάδος Οβανές Αμπραχαμιάν, η Πρόεδρος του Τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της εκκλησίας Αγίου Νικολάου της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας Σοφία Αρουτσουνιάν. Επίσης, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων καθώς και μέλη της Αρμενικής Κοινότητας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis