home design 800x400

Junior ambassadors στο Ναύπλιο

«Είσαι Ευρωπαίος νέος; Μάθε, έχεις φωνή!» – Εκδήλωση από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου και την ομάδα «Epas – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Junior ambassadors στο Ναύπλιο

Με το σύνθημα – σλόγκαν «Είσαι Ευρωπαίος νέος; Μάθε, έχεις φωνή!» οι junior ambassadors, μέλη της ομάδας «Epas – Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου πραγματοποίησαν δραστηριότητα την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 12.00μ.μ., στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί η κοινότητα του σχολείου, μαθητές, καθηγητές και καθηγήτριες, καθώς και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, για τη Διάσκεψη που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο και για τις σχετικές δραστηριότητες που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η ομάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπερειφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας Νικόλαος Μπουμπάρης που με μεγάλη τους χαρά δέχτηκαν την πρόσκληση.

Ενημέρωση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας, αρχικά έγινε αναφορά στη Διάσκεψη, ένα κοινό εγχείρημα που ανέλαβαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αφουγκραστούν τη γνώμη των Ευρωπαίων για το μέλλον της Ευρώπης, μέσα από διαλόγους και συζητήσεις που καθοδηγούν οι ίδιοι οι πολίτες. Η Διάσκεψη έχει ξεκινήσει επίσημα από τις 9 Μαΐου 2021 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική ευθεία των συνεδριάσεων (https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024).

Ενημερώθηκαν οι μαθητές πως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, από άκρη σ΄ άκρη της ΕΕ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, μορφωτικού επιπέδου ή επαγγελματικών προσόντων, καλούνται να συμμετάσχουν στη διαβούλευση, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και θέσεις, αλλά και να διοργανώσουν εκδηλώσεις, τοπικές ή περιφερειακές, μέσω της ψηφιακής πολύγλωσσης πλατφόρμας (https://futureu.europa.eu/?locale=el) η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Η ομάδα μας συμμετείχε στη Διάσκεψη μέσω της συγκεκριμένης παλτφόρμας με 7 συστάσεις – συμπεράσματα σχετικά με τα δικαιώματα των ευρωπάιων πολιτών που προέκυψαν κατόπιν έρευνας και συζήτησης που πραγαμτοποιήσαμε κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2021 – Φεβρουάριος 2022.

Ευρωπαίος πολίτης και Νέοι

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για τη Διάσκεψη, γνωστοποιήθηκε στο κοινό πως δύο βασικά θέματα που μας απασχόλησαν ήταν τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη και το μέλλον των νέων εντός ΕΕ, για τα οποία υπήρξαν ενδιαφέρουσες συναντήσεις-συζητήσεις με τον ευρωβουλευτή και πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη (στις 17 Μαρτίου 2022) και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο (στις 22 Μαρτίου 2022) αντίστοιχα. (περισσότερες πληροφορίες: https://2lyk-nafpl.arg.sch.gr/).

Συμμετοχή σε συζήτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσης, ενημερώθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση πως στις 8 Απριλίου 2022 συμμετείχαν σε συζήτηση του ειδησεογραφικού Πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, όπου έθεσαν τους προβληματισμούς για κρίσιμα θέματα, όπως το προσφυγικό, η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογική ανεργία κ.ά.

Το φυλλάδιο για τους νέους

Ως επίλογο στην εκδήλωσή έγινε παρουσίαση και διανομή 4σέλιδου φυλλαδίου που ετοίμασαν για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, καθώς και για όλους τους νέους και τις νέες της πόλης, με θέμα τα ενημερωτικά και συμμετοχικά εργαλεία που διαθέτει η ΕΕ για τη νεολαία των κρατών-μελών της, όπως είναι η Διαδικτυακή Πύλη Νεολαίας, το Ευρωπαίκό Φόρουμ Νεολαίας, το Erasmus +, η πλατφόρμα mazi.eu κ.ά.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Σχοινοχωρίτης συνεχάρη την ομάδα για όλες τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της, υποσχόμενος την αμέριστη στήριξή του στο μέλλον σε ανάλογες δράσεις μας.

Ο κ. Σχοινοχωρίτης με τους junior ambassadors της ομάδας «Epas-Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης με τους Junior Ambassadors.

Σχόλια

Exit mobile version