home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFirst Featured

Αργολίδα: Με δύο πρόσωπα ο καιρός του Σαββατοκύριακου – Έρχεται πάλι Αφρικανική σκόνη

Ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από την Βόρεια Αφρική θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά και θα επηρεάσει και την Πελοπόννησο

Αίθριος ήταν ο καιρός στην Αργολίδα χθες Παρασκευή 15 Απριλίου. Ωστόσο σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από την Βόρεια Αφρική θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά και θα επηρεάσει και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Έτσι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αρχικά το Σάββατο 16/4 θα είναι οι παροδικές νεφώσεις και η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στην δυτική και νότια χώρα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί σταδιακή μεταφορά Αφρικανικής σκόνης (Εικόνα 1).

dust16042022

Την Κυριακή 17/4 αναμένουμε βροχές σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, με τις βροχοπτώσεις να είναι τοπικά αξιόλογες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Αξιοσημείωτη θα είναι επίσης η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς τοπικά σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα.

Ο καιρός στο Ναύπλιο την Κυριακή:

screenshot 555

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατα την διάρκεια της Κυριακής αναμένεται να κορυφωθεί η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης πάνω από τη χώρα μας με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εντοπίζονται κυρίως στη Νότια Ελλάδα, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων αναμένεται από τη Δευτέρα 18/04.

dust17042022

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button