home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑρκαδία

Ο σπιζαετός απειλείται με εξαφάνιση και η Πελοπόννησος ευαισθητοποιείται

Πρόγραμμα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τον απειλούμενο Σπιζαετό

Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα ένα απειλούμενο με εξαφάνιση είδος, τον Σπιζαετό, είχαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Άστρους και Αγίου Ανδρέα-Πραστού, στην Αρκαδία από τη Μονάδα Διαχείρισης (ΜΔ) Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου.

Η Ε’ και Στ’ τάξη των δύο σχολείων ξεκίνησαν τη νέα δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας, με ειδικό θέμα ένα από τα χαρακτηριστικότερα είδη των αρπακτικών πουλιών που απαντούν μεταξύ άλλων στον ορεινό όγκο και τα απόκρημνα βράχια του Πάρνωνα και τα όρη της Ανατολικής Λακωνίας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους φιλοξένησε κατά το διήμερο 28-29/03 τους μαθητές από τον Δημοτικό Σχολείο Άστρους, ενώ στις 08/04 τα στελέχη της ΜΔ επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα – Πραστού στο πλαίσιο υλοποίησης του δίωρου περιβαλλοντικού προγράμματος. Μέσα από τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και το επιδαπέδιο παιχνίδι που περιλαμβάνονται στο Υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Σπιζαετός, ο αετός της Μεσογείου» που δημιούργησε η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE Bonelli eastMed, οι μαθητές έμαθαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δυναμικού αυτού αετού αλλά και μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την προστασία των πληθυσμών του που έχουν απομείνει στην ελληνική ύπαιθρο. Επιπλέον, με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών πραγματοποιήθηκε μια επιλογή από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο στο σύνολό του αποτελείται από επιδαπέδιο παιχνίδι, περιβαλλοντικές δραστηριότητες για την υλοποίηση στην τάξη και στην ύπαιθρο, καθώς και εκπαιδευτικές αφίσες.

Γενικός σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία της τόσο σημαντικής και συνάμα απειλούμενης ομάδας των αετών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button