home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΤαξίδιαFeatured

Κοσμάς Κυνουρίας: Αποκαλύπτοντας όλο το μεγαλείο του Πάρνωνα από ψηλά (Βίντεο)

Το χωριό είναι χτισμένο στα 1.150 μέτρα υψόμετρο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά και πυκνά ελατοδάση.

Ο Κοσμάς Κυνουρίας, «Το Μπαλκόνι της Κυνουρίας» είναι ένα παραδοσιακό χωριό της Αρκαδίας, σπάνιας ομορφιάς που αποκαλύπτει όλο το μεγαλείο του Πάρνωνα.

Είναι χτισμένος στα 1.150 μέτρα υψόμετρο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά και πυκνά ελατοδάση.

Το παρακάτω drone video αποκαλύπτει κάποιες από τις ομορφιές του χωριού από ψηλά, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες όταν θα το επισκεφθείτε από κοντά.

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης

Τι θα δείτε στον Κοσμά

Πριν καθίσετε στην εξαίσια πλατεία με τα 8 θεόρατα και επιβλητικά πλατάνια, τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν και το έχουν ανακηρύξει ως ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, ρίξτε μια ματιά στο μικρό μουσείο του χωριού (που στεγάζεται στο σχολείο) για να μάθετε για την παλιά τέχνη των κτενάδων ή γιωργατζάδων (κατασκευαστών κτενιών, για αργαλειούς) στην οποία οι Κοσμίτες κάποτε διέπρεψαν.

Ο Κοσμάς φημίζεται για τα παραδοσιακά γλυκά του (Γαλακτομπούρεκο, Μπακλαβάς, Καρυδόπιτα), καθώς και για τα εξαιρετικά πιάτα του όπως η γίδα η βραστή (εμβληματικό και μυθικής γεύσης πιάτο!) και τα ντόπια λουκάνικα.

Αξιόλογη τουριστική υποδομή τόσο για να μείνετε σε παραδοσιακούς ξενώνες όσο και για να φάτε. Περπατήστε στα σοκάκια του χωριού, θαυμάστε τα πέτρινα σπίτια, ξεδιψάστε στις κρήνες με το δροσερό νερό και περάστε μια βόλτα από το Λαογραφικό Μουσείο.

Επισκεφθείτε τον καστανεώνα (τεράστια έκταση με καστανιές), τη Μονή Παναγιάς της Έλωνας, το λιμανάκι της Πλάκας και τα Πούλιθρα για απόδραση στην θάλασσα, το Γεράκι και το γραφικό Παλαιοχώρι.

Ο Κοσμάς αποτελεί ορμητήριο για κοντινές εξορμήσεις σε άλλα γραφικά χωριουδάκια της περιοχής μέσα στα έλατα, αλλά και για παραθαλάσσιους προορισμούς σε Λακωνία και Αρκαδία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button