home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι συνέβη με αυτή την εγκαταλειμμένη σκυλίτσα που βρέθηκε στο Ναύπλιο

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Πόσο δύσκολο είναι πια αυτός που εντοπίζει ένα αδέσποτο να ειδοποιήσει τον Δήμο;
Αδέσποτο Ναύπλιο

Το σκυλάκι της φωτογραφίας βρίσκεται από χθες στην παραλιακή του Ναυπλίου προς τη Νέα Κίο, σύμφωνα με πληροφορίες από εθελοντές που το εντόπισαν.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ενημερώθηκε για το αδέσποτο σήμερα το πρωί από μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου, ενώ οι εθελοντές που το βρήκαν πρώτοι προσπαθούσαν να βρουν μέσω του facebook ποιος θα βοηθήσει το σκυλί.

Σκυλίτσα Ναύπλιο

Πόσο δύσκολο είναι να ειδοποιηθεί ο Δήμος;

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: «Eμείς δεν λέμε όχι στο να βοηθηθεί το σκυλί, κάθε άλλο από το να μείνει στον δρόμο και να κινδυνεύει είναι σαφώς προτιμότερο το να περισυλλεχθεί από εκεί και να απομακρυνθεί άμεσα από το σημείο αυτό στο οποίο βρίσκεται τώρα!

Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί από μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά ούτε και με το να ζητάνε οι εθελοντές βοήθεια από άλλους εθελοντές χωρίς καν πιθανότατα να ειδοποιήσουν την αρμόδια αρχή για τα αδέσποτα που είναι ο δήμος!

Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν για οποιονδήποτε εντοπίσει ένα αδέσποτο σκυλί να ειδοποιήσει τον δήμο αντί για να ζητήσει βοήθεια από τους άλλους εθελοντές να ενημερώσει και να κινητοποιήσει την αρμόδια αρχή για αυτά που είναι ο δήμος;!

Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει σωστά αυτή η αλυσίδα και να σωθεί ένα αδέσποτο σκυλί!

Οι εθελοντές

Επιπλέον -αναφέρει η ανακοίνωση-, ποσά αδέσποτα νομίζετε ότι μπορεί να φιλοξενήσει στον χώρο του ένας εθελοντής και μάλιστα όταν αυτός κάνει την δουλειά που θα έπρεπε κανονικά ο δήμος να κάνει;

Και δεν την κάνει γιατί οι εθελοντές προτιμούν όπως φαίνεται να υποκαθιστούν τον δήμο στο έργο και όχι να απαιτήσουν από τον ίδιο να το κάνει όπως από τον νόμο υποχρεούται ο δήμος και οφείλει να το κάνει γιατί σύμφωνα με τον νόμο είναι δική του δουλειά η διαχείριση των αδέσποτων και όχι των εθελοντών!

Η σκυλίτσα

Όσο αφορά το ζώο συνεχίζει η ανακοίνωση: «Όσον αφορά το σκυλάκι τώρα σύμφωνα με τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε είναι θηλυκό και φρέσκο πιθανώς εγκαταλελειμμένο».

«Καλούμε όποιον γνωρίζει τον ασυνείδητο αυτό άνθρωπο που το εγκατέλειψε να τον καταγγείλει στην αστυνομία και να τον ενημερώσουμε δημόσια εμείς ότι το διοικητικό πρόστιμο για την εγκατάλειψη ενός ζώου συντροφιάς ανέρχεται στις 30.000€! για αυτό καλύτερα να το σκεφτεί σοβαρά πριν το ξανακάνει!», καταλήγει η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis