home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Θεσσαλονίκη: Οι πόλεις του Μέλλοντος και ο στόχος του Μάκαρη για το Ναύπλιο

Γιατί επέλεξε ο επιχειρηματίας να παραβρεθεί στο συνέδριο της Cisco και τί δηλώνει – «Οι πόλεις του Μέλλοντος, Σύγχρονες Ασφαλείς & Βιώσιμες»
Ο Κ. Μάκαρης με τον Ν. Λαμπρογιώργο (senior account manager cisco hellas και τον Α. Τσιμπούκη Γενικό Διευθυντή της cisco2

Στο συνέδριο που διοργάνωσε η Cisco στη Θεσσαλονίκη «Οι πόλεις του Μέλλοντος, Σύγχρονες Ασφαλείς & Βιώσιμες» παραβρέθηκε ο επιχειρηματίας Κώστας Μάκαρης, ο οποίος σύμφωνα με συνεργάτες του είναι ένα βήμα πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για το δήμο Ναυπλιέων.

Η επιλογή Μάκαρη να παραβρεθεί στο συγκεκριμένο συνέδριο που αφορά κυρίως τους δήμους, σηματοδοτηθεί πιθανόν την υλοποίηση της πρόθεσής του να ηγηθεί δημοτικού συνδυασμού και να αντλήσει ιδέες που θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του.

Τί είδε ο Μάκαρης

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και δήλωση του Μάκαρη, ο οποίος τονίζει: «Οι πόλεις αλλάζουν, η Τεχνολογία και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι εδώ για να διευκολύνουν την καθημερινότητα μας. Οφείλουμε  να ακολουθήσουμε κάνοντας σωστές επιλογές και τις ανάλογες  παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας μας και του τόπου μας, πάντα  με σεβασμό στον πολιτισμό και την ιστορία μας».

Ο Κ. Μάκαρης με τον Ν. Λαμπρογιώργο (senior account manager cisco hellas και τον Α. Τσιμπούκη Γενικό Διευθυντή της cisco
Ο Κ. Μάκαρης με τον Ν. Λαμπρογιώργο (senior account manager cisco hellas και τον Α. Τσιμπούκη Γενικό Διευθυντή της cisco

Ο επιχειρηματίας συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Senior Account Manager, Public Sector, CISCO Hellas Νικόλαο Λαμπρογιώργο και τον Αντώνη Τσιμπούκη, Γενικό Διευθυντή της Cisco για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, Director  Cisco Πορτογαλίας, αλλά και με πολιτικούς, όπως με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και πολλούς αυτοδιοικητικούς.

Συνέδριο cisco στη Θεσσαλονίκη (8)
Συνέδριο cisco στη Θεσσαλονίκη (9)

Το συνέδριο της Cisco

Στο Συνέδριο της Cisco αναδείχθηκαν επιτυχημένα παραδείγματα έξυπνων λύσεων, που συνδυάζουν τις απαραίτητες υποδομές, με μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα έξυπνων λύσεων, υπηρεσιών και λειτουργικότητας, ενώ δόθηκε έμφαση στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης αστικών κέντρων, την αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων με “έξυπνο” και αποδοτικό τρόπο, τη συμβολή της βελτίωσης της διακυβέρνησης, την προσφορά σύγχρονων και καινοτόμων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες και επισκέπτες των πόλεων και της αποτελεσματικής διαχείρισης των υποδομών που σχετίζονται με τους Υδάτινους Πόρους, την Ενέργεια, τις Μεταφορές και τη Στέγαση.

Σημαντική για το συνέδριο ήταν η παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων Δημοτικών Αρχών από 8 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον μετασχηματισμό των πόλεων τους, μέσα από την εφαρμογή έξυπνων λύσεων.

Συνέδριο cisco στη Θεσσαλονίκη (2)

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο και Μάλτα Αντώνης Τσιμπούκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο μετασχηματισμός της κοινωνίας και των πυρήνων της που είναι οι πόλεις, προϋποθέτουν μια συναντίληψη και συνεργασία από το ευρύτερο θεσμικό, ερευνητικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα ως προς την υιοθέτηση εφαρμόσιμων λύσεων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του πολίτη, την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης και τη βιωσιμότητα σε βάθος χρόνου».

Αντίστοιχα ο Διευθυντής Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων Νίκος Λαμπρογεώργος τόνισε: “Σε μια περίοδο όπου χαρακτηρίζεται από μια διαρκή κινητικότητα και δυναμικό επαναπροσδιορισμό της καθημερινότητας όλων μας στους κοινωνικούς ιστούς που ζούμε, επιχειρούμε και δημιουργούμε, είναι απαίτηση να περάσουμε στην “ώρα της υλοποίησης, και της εφαρμογής των έξυπνων λύσεων».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis