home design

Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό

Το σαββατοκύριακο οι σπουδαστές υποδέχθηκαν στο κτίριο της Ιστορικής Σχολής τους επισκέπτες.

Οι πόρτες της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας άνοιξαν ξανά στο κοινό, μετά από 2 χρόνια που έμειναν κλειστές λόγω της πανδημίας.

Το σαββατοκύριακο οι σπουδαστές υποδέχθηκαν στο κτίριο της Ιστορικής Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας τους επισκέπτες, οι οποίοι είδαν και εκτίμησαν τη δουλειά τους, μέσω του bazaar και της έκθεσης κοσμημάτων που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Έκθεση με έργα που συνεχίζουν να κατασκευάζουν στα εργαστήρια της Σχολής που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία 46 χρόνια. Ήταν το 1976 όταν οι τεχνίτες Λάμπης Κατσούλης (γνωστός ως «μπαρμπα-Λάμπης», ειδικευμένος στην τεχνική της χαρακτικής και βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του και ειδικά για μια σειρά αντιγράφων αρχαίων ελληνικών νομισμάτων), και Αριστείδης Βλαχόγιαννης (ειδικευμένος στη μεταλλοπλαστική και ειδικά σε εκκλησιαστικά είδη), ξεκινούν τη διδασκαλία της τέχνης του αργυροχρυσοχόου σε μια σχολή που τότε ήταν Κέντρο Χειροτεχνίας του ΕΟΜΜΕΧ.

Από το 1980 η Σχολή υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και λειτουργεί ως Δημόσια Επαγγελματική Σχολή. Από το 2013, η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ με την ειδικότητα «Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος» και απευθύνεται σε σπουδαστές από όλη την Ελλάδα.

Κύριος άξονας του προγράμματος σπουδών είναι η προσπάθεια να συνδυαστεί η εμπειρία και η αρτιότητα των παραδοσιακών τεχνικών με τη σύγχρονη αντίληψη της φόρμας, του design και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Το πρόγραμμα της Σχολής περιλαμβάνει τη διδασκαλία χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος, παραδοσιακού και μοντέρνου, κατασκευή μοντέλου και σχέδιο κοσμήματος. Η φοίτηση είναι διετής και η διδασκαλία πραγματοποιείται σε τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Το έργο των μαθητών παρουσιάζεται τακτικά σε εκθέσεις, ενώ στο ενεργητικό της Σχολής περιλαμβάνονται και συμμετοχές σε διάφορους σχολικούς ή αργυροχρυσοχοϊκούς διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις.

Οι σπουδές στη Σχολή

Στο ΔΙΕΚ Στεμνίτσας μπορειτε να σπουδασετε ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ κ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ.

Το ΔΙΕΚ Στεμνίτσας παρέχει:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version