home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Ναύπλιο και το Άργος ξύπνησαν πνιγμένα στη σκόνη – Χαμηλή ορατότητα – Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη θα φύγει από την Αργολίδα το μεσημέρι της Παρασκευής
Αφρικανική σκόνη στο Ναύπλιο (5)

Με την αφρικανική σκόνη να έχει πνίξει την ατμόσφαιρα ξύπνησε το Ναύπλιο το πρωί της Πέμπτης. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο Άργος, αλλά και σε μεγάλο μέρος της Αργολίδας. Η αφρικανική σκόνη, μετά την επέλασή της στη δυτική Ελλάδα, πνίγει από σήμερα την Αργολίδα και αυτό αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι.

Αφρικανική σκόνη στο Ναύπλιο (2)
ΦΩΤΟ: anagnostis
Αφρικανική σκόνη στο Ναύπλιο (5)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Το φαινόμενο ξεκίνησε στη χώρα μας από την Τρίτη και αναμένεται σύμφωνα με τους ειδικούς να φύγει μέχρι το Σάββατο.

Αφρικανική σκόνη στο Ναύπλιο (4)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Όπως δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Ζωή Δεμέστιχα, , η σκόνη προκαλείται από την ραγδαία ερημοποίηση της Σαχάρας: «Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το μέγεθος των σωματιδίων που έρχεται στην Ελλάδα» είπε, επισημαίνοντας ότι τα σωματίδια μεταφέρουν βαρέα μέταλλα, τα οποία είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Τα σωματίδια μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση στο ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό. «Οι αλλεργικοί μπορεί να έχουν επίταση των συμπτωμάτων ενώ μπορεί να φτάσει και να δημιουργεί πρόβλημα στα μάτια και στο δέρμα», πρόσθεσε.

Αφρικανική σκόνη στο Ναύπλιο (1)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Να σημειωθεί ότι λόγω της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι βροχές έχουν χαρακτήρα λασποβροχών, μια εικόνα που παρατηρείται ήδη στα σκονισμένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους του Άργους και του Ναυπλίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis