home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Ο Αργολικός κόλπος και ο υγροβιότοπος εκπέμπουν SOS

Η μόλυνση στην περιοχή του υγροβιότοπου και του Αργολικού Κόλπου φαίνεται να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου
Λυματολάσπη υγρότοπος Ναυπλίου Νέας Κίου (1)

Η μόλυνση στην περιοχή του υγροβιότοπου και ευρύτερα του Αργολικού Κόλπου φαίνεται να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου, με αφορμή την πρόσφατη εναπόθεση λυματολάσπης στον υγροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου.

«Η ρύπανση της θάλασσας του Αργολικού Κόλπου από τα σκουπίδια το βιολογικό καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου και τα απόβλητα των εργοστασίων και η καταστροφή του υγροβιότοπου από την εγκατάλειψη, την ανεξέλεγκτη ρύπανση, την απόρριψη κάθε είδους αποβλήτου και χθες από την εναπόθεση λυματολάσπης, αναδεικνύει ότι δεν πρόκειται για κάτι συγκυριακό», σημειώνει η δημοτική παράταξη.

Και συνεχίζει: «Είναι ένα συνεχές έγκλημα γιατί δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα από την πλευρά των αρμοδίων και κυρίως των δημοτικών αρχών του Ναυπλίου και του Άργους- Μυκηνών.

Είναι γνωστή η σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο δημάρχων. Συνεχείς αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις για ζητήματα που είναι υποχρεωμένοι να διαχειριστούν από κοινού. Όπως είναι η διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και η προστασία του υγροβιότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου. Στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων ο πρόεδρος, με παρέμβαση της αντιπολίτευσης, υποσχέθηκε ότι στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρει ως μοναδικό θέμα «τα προβλήματα της ΔΕΥΑΝ, τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑΑΡ-Μ». Μέχρι σήμερα ενώ έχουν γίνει δύο Δημοτικά Συμβούλια, ο πρόεδρος αποφεύγει να φέρει το θέμα».

Όπως επισημαίνεται, η στάση αυτή της δημοτικής αρχής γεννά πολλά εύλογα ερωτηματικά:

  • Ποιες είναι οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΝ στη διαχείριση του βιολογικού;
  • Γιατί δεν δέχεται να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα λειτουργίας του;
  • Πού αποτίθεται η λυματολάσπη;
  • Τι ενέργειες έχουν γίνει για  την αναβάθμιση της μονάδας του βιολογικού;
  • Τι γίνεται με τον κατεστραμμένο υποθαλάσσιο αγωγό;
  • Στην κατάσταση που είναι ο βιολογικός έχει επικυρωμένη άδεια λειτουργίας;
  • Μήπως τελικά η δημοτική αρχή φοβάται να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες της, τόσο στη λειτουργία και τα προβλήματα της ΔΕΥΑΝ όσο και στη κοινή διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού;

«Το περιβάλλον έχει αναδειχτεί στην εποχή μας σε πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και την επιβίωση των μελλοντικών γενεών.Για τη δημοτική αρχή Ναυπλίου δυστυχώς  η προστασία του περιβάλλοντος συνοδεύεται μόνο από υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας και επικοινωνιακές τακτικές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λυματολάσπη υγρότοπος Ναυπλίου Νέας Κίου 2

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis