home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Πότε θα δοθούν οι προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες της Αργολίδας;

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το χρόνο πληρωμής των προκαταβολών κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς.

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το χρόνο πληρωμής των προκαταβολών από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες της Αργολίδας που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειές τους από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά:

«Όπως είναι γνωστό στα τέλη Ιανουαρίου 2022 σημειώθηκε πολύ ισχυρός παγετός στο Αργολικό πεδίο με οδυνηρά  αποτελέσματα για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών και κηπευτικών.

Μετά από επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ στην Αργολίδα αλλά και συσκέψεις στο Υπουργείο με τους αρμόδιους φορείς αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε ο τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις αποφασίστηκε να δοθεί προκαταβολή 300 ευρώ το στρέμμα στους πληγέντες παραγωγούς της Αργολίδας και μάλιστα μέχρι το Πάσχα, ενώ η εξόφληση των αποζημιώσεων προσδιορίζεται να γίνει μέχρι το καλοκαίρι με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις των ζημιών.

Μάλιστα για την ρύθμιση του ζητήματος της προκαταβολής ψηφίστηκε και σχετική τροπολογία στη Βουλή στις 17 Μαρτίου 2022 όπου ορίζονται όλοι οι σχετικοί όροι και οι προϋποθέσεις.

Δεδομένου ότι χρονικά βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από το Πάσχα και καμία συγκεκριμένη ενημέρωση δεν υπάρχει για το πότε ακριβώς θα δοθεί η προκαταβολή των 300 ευρώ το στρέμμα στους πληγέντες παραγωγούς και

Δεδομένου ότι η παραγωγή εσπεριδοειδών και κηπευτικών αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας και στηρίζει οικονομικά χιλιάδες οικογένειες στην Αργολίδα και αυτήν την στιγμή αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ολοκληρωτικής οικονομικής καταστροφής και της εξαθλίωσης,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Πότε θα δοθούν οι προκαταβολές των 300 ευρώ το στρέμμα στους πληγέντες από τον παγετό του Ιανουαρίου παραγωγούς της Αργολίδας; Η πληρωμή αυτή θα αφορά μόνο τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή όλους τους πληγέντες παραγωγούς ανεξαιρέτως;
  2. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εξατομικευμένων εκτιμήσεων των ζημιών στην Αργολίδα από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 και πότε θα εξοφληθούν οι σχετικές αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς;»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button