home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα χορτοκοπτικό αναστάτωσε το Ναύπλιο

Ανέβασε τα ντεσιμπέλ και έκανε εξέταση με ηχόμετρο – Δεν περνά απ’ το μυαλό τους να εφαρμοστεί ο νόμος περί περιβαλλοντικών ρύπων;

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ένα χορτοκοπτικό αναστάτωσε το Ναύπλιο
Χορτοκοπτικό

Ένα περιστατικό που προκάλεσε πρόσκαιρη αναστάτωση συνέβη το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο Ναύπλιο, σύμφωνα με μαρτυρία πολίτη, ο οποίος καταγγέλλει υπερβολική ηχορύπανση από χορτοκοπτικό μηχάνημα.

«Το πρωί ένοιωσα την ενόχληση από το μηχανάκι ενός κηπουρού, μάλλον του δήμου Ναυπλιέων, που για πολύ ώρα προσπαθούσε να καθαρίσει μια παιδική χαρά από τα χαλίκια που είχαν πέσει στο μαλακό δάπεδο των παιχνιδιών της», αναφέρει και συμπληρώνει: «Ήταν τόσο δυνατός ο ήχος του εργαλείου φυσητήρα που αναγκάστηκα να κάνω μέτρηση με ηχόμετρο. Αποτέλεσμα, κατά μέσο όρο 60db».

Όπως επισημαίνει ο καταγγέλλων: «Το ίδιο γίνεται και όταν κόβονται τα χορτάρια», και αναρρωτιέται: «Είμαι πράγματα περίεργος. Αυτό το θέμα που είναι ευθύνης των επιστημόνων του Δήμου, δεν περνά
περνά απ’ το μυαλό τους να εφαρμοστεί ο νόμος περί περιβαλλοντικών ρύπων;
»

«Την επόμενη φορά θα καλέσω την αρμόδια υπηρεσία που έχει αρμοδιότητα να επιβάλει κυρώσεις», προσθέτει.

Και καταλήγει: «Η εντελώς απλή λύση είναι να γίνεται χρήση ηλεκτρονικού εργαλείου φυσητήρα ή χορτοκοπτικού που δεν κάνει θόρυβο. Σε κάθε περίπτωση ο θόρυβος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50db».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis