home design 800x400

Ναύπλιο: Ανησυχούν στην Παπανικολάου για το Πάσχα και φοβούνται οικονομική καταστροφή

Με αργούς ρυθμούς το έργο της ανάπλασης, με τις μισές επιχειρήσεις να είναι στα κάγκελα για την περίοδο ολοκλήρωσης των εργασιών

Στα …κάγκελα είναι οι μισές επιχειρήσεις στην οδό Παπανικολάου που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, με την εξέλιξη των εργασιών που αφορούν στην ανάπλαση, εν όψη των εορτών του Πάσχα, που πλησιάζουν. Φοβούνται ότι αν οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε, θα πάθουν οικονομική καταστροφή, αφού οι πελάτες τους δεν θα μπορούν να πλησιάσουν.

Πρόκειται για το γνωστό έργο της ανάπλασης τμημάτων της ευρύτερης περιοχής του Ψαρομαχαχαλά στο Ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου που είναι σε εξέλιξη και αφορά στην πλακόστρωση, την επισκευή των μαρμάρινων ή τσιμεντένιων σκαλοπατιών στις δρομόσκαλες, την επισκευή ή συμπλήρωση των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων ή λυμάτων, την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και των φωτιστικών σωμάτων, καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων και κατασκευών. Η συνολική επιφάνεια της επέμβασης είναι περίπου 3.000 τ.μ.

Ράβε ξήλωνε στην Παπανικολάου

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε μέρος των εργασιών σε τμήμα της οδού Παπανικολάου, το οποίο τσιμεντοστρώθηκε, όμως το πρωί της Πέμπτης, συνεργείο με εργάτες έκαναν πάλι την εμφάνισή τους και άρχισαν να σκάβουν το φρέσκο τσιμέντο, δίπλα σε φρεάτια, αφήνοντας έκπληκτους τους περιοίκους.

ΦΩΤΟ: anagnostis

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στο anagnostis.org , πληροφορήθηκαν ότι έγινε κάποιο λάθος στη σύνδεση με τα φρεάτια και οι τρύπες που ανοίχτηκαν είχαν σκοπό να διορθώσουν τα λάθη, και θα μπαλωθεί ξανά ο δρόμος.

-Ράβε, ξήλωνε, λένε χαρακτηριστικά.

Αυτό όμως είναι μόλις μια λεπτομέρεια, για τους μισούς από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Παπανικολάου, αφού τώρα ανησυχούν περισσότερο για τη συνέχεια του έργου, εν όψη της τουριστικής περιόδου του Πάσχα.

Φοβούνται καταστροφή το Πάσχα

Οι επαγγελματίες του υπόλοιπου τμήματος της οδού Παπανικολάου, όπου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα έργα, φοβούνται τώρα για το υπόλοιπο των εργασιών, μήπως συμπέσει με τις ημέρες του Πάσχα, περίοδο κατά την οποία αναμένουν να δουλέψουν με τους επισκέπτες της πόλης, καθότι το Ναύπλιο, αποτελεί δημοφιλή προορισμό αυτή την εποχή. Οι πληροφορίες που έχουν από τα συνεργεία, είναι ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες την επόμενη Τετάρτη, οπότε ο δρόμος θα μετατραπεί σε «βομβαρδισμένο τοπίο», όπως λένε, και μέχρι να αποκατασταθεί, θα περάσει καιρός. Η ανησυχία αυτή μεγαλώνει, αφού οι περίοικοι συγκρίνουν το χρόνο που χρειάστηκε από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μέχρι να φτάσει η ώρα της τσιμεντόστρωσης.

ΦΩΤΟ: anagnostis

Όπως λένε στο anagnostis.org έχουν πληγεί οικονομικά την περίοδο των lockdown και της οικονομικής κρίσης, και αναμένουν το Πάσχα, ως όαση για τα ταμεία τους. Αν αυτή την περίοδο η Παπανικολάου δεν έχει ολοκληρωθεί δεν θα μπορούν οι πελάτες τους να πλησιάσουν. Μάλιστα σκέφτονται να ζητήσουν συνάντηση με τους αρμοδίους, ώστε να λάβουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στην περίπτωση που οι εργασίες διαρκέσουν μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, να ζητήσουν αναβολή του έργου στο υπόλοιπο τμήμα της Παπανικολάου, όπως είχε γίνει τον Ιούνιο 2021, οπότε είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα, καθότι και τότε ήταν τουριστική περίοδος.

Σχόλια

Exit mobile version