home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Μύρισε …μπαρούτι και δεν μπήκαν οι μπουλντόζες

Το Νοέμβρη θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή της οδού Παπανικολάου, στο ύψος του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, μετά τις αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών, όταν χθες Τρίτη τους ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τετάρτη θα ξεκινούσαν οι εργασίες για την ανάπλαση. Μάλιστα, είχαν τοιχοκολληθεί ειδοποιήσεις, ώστε να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα για να μπορέσουν να περάσουν τα μηχανήματα του εργολάβου.

Επίσης, ένα συνεργείο έκανε την εμφάνισή του για να μπαλώσει μία γούβα, από άλλο έργο που είχε γίνει στην ίδια περιοχή.

Ναύπλιο: Έργα στην οδό Παπανικολάου

Σε …αναμμένα κάρβουνα

Επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια που βρίσκονται στο συγκεκριμένο δρόμο μόλις λίγες ημέρες πριν είχαν ανοίξει, αφού παρέμεναν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, με τους ιδιοκτήτες τους να βρίσκονται σε αναμμένα …κάρβουνα, από τη στιγμή που έμαθαν ότι οι μπουλντόζες πιάνουν δουλειά μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Χθες Τρίτη η κατάσταση ήταν εκρηκτική, με τον ίδιο το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να επισκέπτεται τους επαγγελματίες για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα, χωρίς ωστόσο να φανεί προς στιγμήν ότι ηρεμούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελικά, το πρωί της Τετάρτης – σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα – εμφανίστηκαν μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ναυπλιέων και τους διαβεβαίωσαν ότι οι εργασίες μετατίθενται για το Φθινόπωρο, και συγκεκριμένα για το Νοέμβρη, όταν θα έχει λιγοστέψει η τουριστική κίνηση στην πόλη.

Πάντως, να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει τακτικά για την πορεία του.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων

Εντωμεταξύ, με έγγραφό τους που υπογράφουν επαγγελματίες και κάτοικοι της οδού Παπανικολάου και της Πλατείας Αγίου Σπυρίδωνα υπέβαλαν το παρακάτω αίτημα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων:

«Από την υπ΄ αριθμ. ΕΦΑΑΡΓ/521042/371901/10619 απόφαση της Υπηρεσίας σας, η οποία έχει δημοσιευθεί στη «Διαύγεια» (ΑΔΑ 6Β0Ψ4653Π4-ΝΩΦ) προκύπτει ότι δεν έχετε εγκρίνει από πλευράς του ν. 3028/2002 την αρχιτεκτονική μελέτη που αφορά την οδό Παπανικολάου, τις παρόδους της και την Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, ως μη συνάδουσα με τον αρχιτεκτονικό και ιστορικό χαρακτήρα της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου.

Παρακαλούμε υπό την ιδιότητά μας ως επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής όπου προβλέπεται να εκτελεστεί το έργο να μας γνωρίσετε εάν υπάρχει ανάκληση της άνω απόφασής σας και έγκριση της μελέτης άλλως σας καλούμε άμεσα να προβείτε σε σήμα διακοπής των εργασιών, οι οποίες σε κάποια σημεία έχουν ήδη ξεκινήσει, δεδομένου ότι, όπως ενημερωθήκαμε, αύριο πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

3 Σχόλια

  1. Αναστολή εργασιών: Η ευτυχία του εργολάβου. Πληρώνεται χωρίς να εργάζεται. Καλές διακοπές του ευχόμαστε.

  2. Ποιά ιδιοφυΐα κανόνισε να αρχίσουν σκαψίματα ταυτόχρονα με την αρχή της τουριστικής περιόδου,πολύ θα ήθελα να ξέρω.Ευτυχώς για την ώρα ησυχάζουμε!

  3. Δεν χρειαζεται ιδιοφυια αλλα κοινος νους και τιποτα αλλο . Εχουμε να πουμε πολλα για την συγκεκριμενη αναπλαση .Ολα στην ωρα τους .

Διαβάστε ακόμα

Back to top button