home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στα πλοκάμια της αστυνομίας και 10ο μέλος της σπείρας που διέπραττε απάτες στην Αργολίδα

Συνελήφθη ακόμα ένα μέλος της σπείρας των Ρομά που είχαν εξαρθρώσει οι αστυνομικοί με ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε Αττική, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία
astynomia αστυνομία

Ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει σχεδόν 200 απάτες στην Αργολίδα και αλλού και είχε αποκομίσει περίπου 1.000.000 ευρώ, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο Αγρίνιο με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Πρόκειται για το δέκατο μέλος της σπείρας των Ρομά που είχαν εξαρθρώσει οι αστυνομικοί στις 2 Μαρτίου με ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε Αττική, Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου για να εκτελεστεί το ένταλμα με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες. Η εγκληματική οργάνωση ήταν χωρισμένη σε δυο υποομάδες.

Πώς δρούσαν οι απατεώνες

Από την πρώτη, συνελήφθησαν έξι μέλη μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ακόμα, που είχαν διαπράξει 96 απάτες από τις οποίες αποκόμισαν 517.713 ευρώ. Οι δράστες προσποιούνταν τους αγοραστές οχημάτων, κυνηγετικών όπλων και άλλων αντικειμένων για τα οποία θύματα είχαν αναρτήσει αγγελίες σε ιστοσελίδες και τους ζητούσαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους, το IBAN και τον εξαψήφιο κωδικό OTP.

Από την δεύτερη ομάδα συνελήφθη ένα μέλος ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ακόμα που παρίσταναν τους λογιστές και υπόσχονταν επιδόματα ως εποχιακό δώρο ή για εμβολιασμό κατά της covid -19 και επιστροφή χρημάτων από την εφορία. Έτσι, είχαν διαπράξει 99 απάτες σε όλη τη χώρα και είχαν αποκομίσει 440.000 ευρώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis