home design 800x400
home design 1170Χ320

Πέθανε ο Βασίλης Μπούρης – Το Άργος πενθεί έναν άξιο δήμαρχο

Στη διάρκεια της θητείας του είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.
πένθος Μπουρής

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Άργος η είδηση του θανάτου του Βασίλη Μπούρη, δημάρχου της πόλης την περίοδο 2007-2010. Η πόλη πενθεί έναν άξιο δήμαρχος που όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του για λόγους υγείας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 το όριο για την εκλογή δημάρχου από τον πρώτο γύρο καθορίστηκε με νόμο στο 42% και ο γιατρός Μπούρης Βασίλειος με ποσοστό 42,38, έναντι 31,18 του πρώην δημάρχου Δημήτρη Πλατή, που κατετάγη δεύτερος, εκλέχτηκε δήμαρχος στο Άργος για την τετραετία 2006-2010.

Στη διάρκεια της θητείας του όμως αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

Στις εκλογές του 2010 τον διαδέχθηκε ο μέχρι και σήμερα δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος.

Μπούρης Βασίλης (4)
Φωτό: fb (Τάσσος Χειβιδόπουλος)

Το αντίο του Καμπόσου

Ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος έγραψε για το θάνατο του Βασίλη Μπουρή:

«Καλό σου ταξίδι δήμαρχε Βασίλη Μπούρη. Πριν λίγο άφησε την τελευταία του πνοή από ρήξη καρδιακής αορτής.

Στις δύσκολες στιγμές σου το 2009 (αν και πολιτικοί αντίπαλοι) ήμουν δίπλα σου, είχες ήθος, ήσουν Άνθρωπος με (Α) κεφαλαίο, πάλεψες σκληρά αλλά… ο τραυματισμός σου (εγκεφαλικό) το 2008 σε καθήλωσε σε αμαξίδιο με κινητικά προβλήματα που σου άλλαξαν τη ζωή. Όταν το 2010 το Δεκέμβριο ως νέος δήμαρχος ήρθα να μου παραδώσεις, όπως γίνεται πάντα τυπικά. Αφού μου ευχήθηκες καλή επιτυχία μου είπες να αγαπώ το δήμο, και να προσέχω τους συνεργάτες μου γιατί κοίτα οι δικοί μου πως με κατάντησαν… Τα κουβαλάω πάντα στο μυαλό μου τα λόγια σου εκείνα Βασίλη, σήμερα όμως πρέπει να τα μάθουν όλοι και να τα θυμηθούν, έτσι απλά χωρίς ονόματα, όπως θα ήθελες εσύ. ΝΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!! (είναι σαν να ακούω τη φωνή σου)».

Χειβιδόπουλος: Όλοι αναγνώριζαν το μεγαλείο της δύναμης του

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος έγραψε:

«Πριν λίγο έμαθα ότι ο Βασίλης Μπούρης έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων.

Εξαιρετικός επιστήμονας , οραματιστής αυτοδιοικητικός , γλυκός οικογενειάρχης και πάνω από όλα ένας καλός και σεμνός άνθρωπος.

Είχα την τύχη να τον γνωρίζω καλά αφού ήταν για πολλά χρόνια γιατρός μου, βρεθήκαμε μαζί στα έδρανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου , ήμουν συνεργάτης του στο Δήμο Άργους, ήταν ένας άνθρωπος που η γνώμη του κι οι συμβουλές του ήταν πάντα σημαντικές για μένα….

Η κουβέντα μαζί του και η γνώμη του ήταν πάντα αναγκαίες για αρκετές αποφάσεις μου και ειδικά για την υποψηφιότητα μου στο Δήμο Άργους Μυκηνών.

Ήταν εκεί μπροστά – μπροστά στην κεντρική μου ομιλία για να μου πει με το γνωστό αινιγματικό, ζεστό του χαμόγελο ” …νεολαίε μου πάμε δυνατά…” όταν τον χαιρέτησα…

Σίγουρα στην διαδρομή του πολλοί τον πίκραναν, όμως όλοι αναγνώριζαν το μεγαλείο της δύναμης του.

Θα μας λείψει πολύ.

Καλό ταξίδι Βασίλη.

Θα σε θυμάμαι πάντα».

Μπούρης Βασίλης (1)
Φωτό: fb (Τάσσος Χειβιδόπουλος)

Συλλυπητήρια από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας

Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας πληροφορήθηκε την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και πρώην Δημάρχου Άργους, Βασίλη Μπούρη.

Υπηρέτησε την Ιατρική με υποδειγματικό ήθος και η προσφορά του υπήρξε ανεκτίμητη.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Συλλυπητήρια Πουλά

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς:

«Ο Βασίλης Μπούρης ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας, ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας και ένας υπέροχος άνθρωπος και οικογενειάρχης.

Υπήρξε άξιος Δήμαρχος και το έργο του θα παραμείνει για πάντα αξιομνημόνευτο.

Η πολιτική του παρακαταθήκη και ο αγώνας του για την ζωή θα βρίσκονται πάντα χαραγμένα στις καρδιές όλων μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Χρονόπουλος: Καλό ταξίδι δήμαρχε

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Χρονόπουλος:

«Σήμερα έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος από κοντά μας! Ο Βασίλης Μπούρης υπήρξε ένας αγωνιστής όσο στην πολιτική αλλά και στη ζωή του.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του και στους οικείους τους! Καλό ταξίδι δήμαρχε!»

Βούλα Νικόλαου: Το Άργος πενθεί

Όπως γράφει η Βούλα Νικόλαου:

«Το Άργος πενθεί. Ο Βασίλης ο Μπούρης, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, οικογενειάρχης, γιατρός, οικογενειακός φίλος, πολιτικός, πρώην και επιτυχημένος δήμαρχος, έφυγε από τη ζωή!

Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, με θλίψη θα αποχαιρετήσουμε όλοι τον Βασίλη».

Μπούρης Βασίλης (3)
Φωτό: fb (Τάσσος Χειβιδόπουλος)

Π. Ψυχογιός: Υπέροχος άνθρωπος και άξιος δήμαρχος

Όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Ψυχογιός:

«Ο Βασίλης Μπούρης περνάει σήμερα στην αιωνιότητα και βυθίζει στην θλίψη μια ολόκληρη πόλη, που τόσο τον αγάπησε. Εξαιρετικός γιατρός με προσφορά στην κοινωνία ,υπέροχος άνθρωπος και άξιος δήμαρχος Άργους μετέπειτα.

Δυστυχώς το πρόβλημα υγείας του στέρησε από την πόλη αρκετά νωρίς έναν πανάξιο δημοκράτη δήμαρχο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Καλό παράδεισο δήμαρχε».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ένας ανώνυμος Αργείος

    Ο Γιατρός, ο επιστήμονας, ο πολιτικός Βασίλης Μπουρης, υπήρξε ένας σεμνός, ανιδιοτελής, έντιμος υπέροχος άνθρωπος, στα δύο χρόνια της δημαρχιακης θητείας του δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το όραμα του για την πολη δυστυχώς, άφησε το στίγμα του όμως, την ανθρωπιά του και την προσφορά του στον άνθρωπο ως γιατρός, καλό σου ταξίδι γιατρέ μου, θα εισαι φωτεινό παράδειγμα σε όλους μας!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis