home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Πάσχα με πιστοποιητικά και μάσκες – Καμία άρση στα μέτρα μέχρι την Πρωτομαγιά

Καμία άρση μέτρων δεν θα γίνει μέχρι την Πρωτομαγιά σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Καμία άρση μέτρων δεν θα γίνει μέχρι την Πρωτομαγιά σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Αυτό σημαίνει πως Πάσχα θα κάνουμε με τους περιορισμούς που ισχύουν σε ότι αφορά στις προσβάσεις σε συγκεκριμένους χώρους, με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ανα χείρας και βέβαια με μάσκες όπου αυτό είναι υποχρεωτικό και σήμερα.

Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι η μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που όπως φαίνεται δεν θα αποχωριστούμε ούτε αυτή την εορταστική περίοδο.

Από την άλλη η συζήτηση χαλάρωσης των μέτρων έχει στο επίκεντρο την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, την κατάργηση της υποχρεωτικότητας να γίνονται τεστ αλλά και της υποχρεωτικής καραντίνας όταν κάποιος νοσεί με κορωνοϊό. Ωστόσο οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμα κάπου αναφορικά με αυτά τα θέματα.

Τι έχει ζητήσει ο Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει ζητήσει από τους ειδικούς να τοποθετηθούν συνολικά πάνω στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και λήξη την 31η Αυγούστου του 2022.

Όπως λένε οι ειδικοί, χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν πρέπει να μπουν σε κίνδυνο οι περισσότερο ευάλωτοι συμπολίτες μας, αλλά και η ομαλή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις επιστημόνων, αλλά και στελεχών κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, πιο γρήγορα και εύκολα θα ανασταλεί η υποχρέωση της επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, παρά η χρήση της μάσκας που θα παραμείνει μέχρι τέλους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis