home design 800x400

Ναύπλιο: Συμβουλευτική για όλους τους γονείς στο ΚΔΑΠ

Η δράση αφορά και γονείς χωρίς εγγεγραμμένο παιδί.

To ΚΔΑΠ Ναυπλίου ενημερώνει και προσκαλεί σε μία σειρά από συναντήσεις με γονείς, για τους γονείς, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, όπου θα συζητούνται διάφορες ενδιαφέρουσες θεματικές που αφορούν και που απασχολούν κάθε γονέα, κατά το “μεγάλωμα” των παιδιών του.

Οι συζητήσεις αυτές θα προσφέρουν στους γονείς που θα συμμετέχουν χρήσιμες συμβουλές, ιδέες και γνώσεις, με την αξιοποίηση και εφαρμογή των οποίων θα επωφελούνται τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και η οικογένεια συνολικά. Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε γονέα που μπορεί να ενδιαφέρεται, είτε είναι εγγεγραμμένο το παιδί του στο ΚΔΑΠ, είτε όχι.

Για τον σκοπό αυτό, το ΚΔΑΠ απευθύνθηκε στην εξαίρετη ψυχολόγο και οικογενειακή- συστημική ψυχοθεραπεύτρια, κα Γεωργία Χατζηνικολάου*, η οποία θα είναι η επιστημονική υπεύθυνη και θα συντονίζει τις συζητήσεις αυτές.

Η δεύτερη συνάντηση

Η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΔΑΠ Ναυπλίου (Ικονίου 6) την  Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 στις 10.30 το πρωί. 

Η θεματική της δεύτερης συνάντησης θα είναι ο σχολικός εκφοβισμός (bullying).

Σύμφωνα με στοιχεία από το Χαμόγελο του παιδιού (2018):

  • 34,69% μαθητών έχει βρεθεί αντιμέτωπο με σχολικό εκφοβισμό
  • 42% εκπαιδευτικών πιστεύει πως τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας υποβαθμίζονται ή αποσιωπούνται
  • 1 στα 10 παιδιά που βιώνει βία λαμβάνει στήριξη από κάποιον ειδικό.

Ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς «bullying», είναι μια επιθετική συμπεριφορά όπου ένα παιδί ή ένας έφηβος χρησιμοποιεί τη δύναμη ή την εξουσία που θεωρεί ότι έχει για να ασκήσει έλεγχο, να πληγώσει, να τρομοκρατήσει ή να υποχρεώσει άλλα παιδιά να κάνουν κάτι που δε θέλουν.

Πέρα από το θύτη και το θύμα του εκφοβισμού, η βία στο σχολείο επηρεάζει και αφορά όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν για τον εκφοβισμό, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.

Στη συνάντηση, θα γίνει αναφορά για:

  • Τις συνηθισμένες εκδηλώσεις ενδοσχολικής βίας
  • Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι εκφοβίζεται ένα παιδί
  • Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι ένα παιδί εκφοβίζει
  • Τι μπορούμε να κάνουμε προληπτικά ως γονείς για να προστατεύσουμε το παιδί μας να μην εμπλακεί σε σχολικό εκβιασμό.
  • Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς, όταν αναγνωρίζουμε σημάδια εκφοβισμού στο παιδί μας.
  • Όταν το παιδί μας είναι θύμα εκφοβισμού, πώς μπορούμε να το χειριστούμε;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε όταν το παιδί μας είναι θύτης;
  • Τι να κάνουμε ως γονείς όταν το παιδί μας είναι παρατηρητής;

Δήλωση συμμετοχής

Παρακαλούμε πολύ τους γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στη συνάντηση της Πέμπτης 31/03/2022, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Τεταρτη 30/03/2022, είτε μέσω email στο kdapnafpliou@gmail.com, είτε δηλώνοντάς το τηλεφωνικά στο προσωπικό του ΚΔΑΠ στο 2752028732.

Η συμμετοχή των γονέων στη συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικού rapid test τελευταίου 24ώρου.

Λίγα λόγια για την επιστημονική υπεύθυνη των συναντήσεων

* Η Γεωργία Χατζηνικολάου είναι ψυχολόγος και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Φιλοσοφία- Παιδαγωγική- Ψυχολογία (2002) από όπου ήρθε σε επαφή με διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα σκέψης. Η ανάγκη της να γνωρίσει τον κόσμο- μέσα της και γύρω της- , την ώθησε να σπουδάσει Ψυχολογία (2007), αποκτώντας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «Αντιμετώπιση του Πόνου» (2010), εκπονώντας την πτυχιακή της στην ιπποκρατική ιατρική: «Ο Πόνος και οι διαστάσεις του στην Ιπποκρατική συλλογή (τα ιπποκρατικά κείμενα)».

Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές ειδικεύτηκε στη συστημική – οικογενειακή ψυχοθεραπεία (2003-2007), μαθαίνοντας τεχνικές όπως το συστημικό ψυχόδραμα. Τα τελευταία χρόνια γνώρισε συμπληρωματικές τεχνικές, όπως το σύστημα συναισθηματικής ενδυνάμωσης Expansion Method.

Από το 2011 δραστηριοποιείται στην Αργολίδα (Κάντια και Ναύπλιο), όπου παρέχει τις υπηρεσίες της σε άτομα και σε οικογένειες, δια ζώσης και διαδικτυακά.

Από το 2017 συντονίζει ομάδες γονέων, κάνει ομιλίες και σεμινάρια. Είναι μητέρα δύο παιδιών.ΚΔΑΠ Ναυπλίου Δ: Ικονίου 6 (πρώην ΕΟΠΥΥ) Τ:  2752028732 FB: ΚΔΑΠ Ναυπλίου | Facebook

Σχόλια

Exit mobile version