home design 800x400

Σωρεία τα θετικά rapid test στο Ναύπλιο

Διενεργήθηκαν 441 rapid test και προέκυψαν 115 θετικά αποτελέσματα με ποσοστό θετικότητας 26,06%.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

1 σχόλιο στο Σωρεία τα θετικά rapid test στο Ναύπλιο

Την Κυριακή 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν 45 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 38 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 15.942 rapid test και ανευρέθηκαν 2.745 θετικά (17.22%). Από τις 2.745 περιπτώσεις, οι 1.319 αφορούν άνδρες και οι 1.426 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 36.34 έτη.

Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκε μια δράση στο Ναύπλιο. Διενεργήθηκαν 441 rapid test και προέκυψαν 115 θετικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα:

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ
441 rapid test με 115 θετικά (26.08%) αφορούν σε 49 άνδρες και 66 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    ΕΠΙΔΗΜΙΑ >> ΠΑΝΔΗΜΙΑ >> ΕΝΔΗΜΙΑ
    Ενδείξεις ότι ο covid-19 γίνεται ενδημική νόσος εκπέμπουν οι μεταλλάξεις «Ο» και «Ο2» σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη.
    «Η μετάλλαξη Ο και Ο2 αυτό που κάνουν είναι να προκαλούν αυτό το μπούκωμα στους ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο τελειώνουν οι πανδημίες. Αυτή είναι η πορεία».
    Αν και ο ιός γίνεται ακόμη πιο μεταδοτικός είναι λιγότερο επικίνδυνος και θανατηφόρος. Και ενδεικτικό, όπως είπε, είναι ότι δεν έχουμε πλέον θανάτους γιατρών στα νοσοκομεία.
    «Η «Ο» και «Ο2» αυτό που κάνουν είναι να προκαλούν αυτό το μπούκωμα στους ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο τελειώνουν οι πανδημίες. Αυτή είναι η πορεία. Έτσι βλέπουμε και το σήμερα με την Όμικρον. Δεν μπορούμε, όμως, να προσδιορίσουμε χρονικά πότε θα έρθει το οριστικό τέλος της. Βαίνουμε, ωστόσο, προς μια κανονικότητα» παρατηρεί ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ υπενθύμισε ότι και στην πανδημική γρίπη του 2009 που ήταν σε έξαρση, το 2010 καταγράφονταν ξανά περιστατικά αλλά η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη. «Υπολογίζω ότι και του χρόνου θα έχουμε πάλι περιστατικά covid σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Η άνοιξη και το καλοκαίρι θα κυλήσουν oμαλά και το φθινόπωρο θα έχουμε πάλι κάποιες μολύνσεις, σε αυτό το βαθμό που είναι σήμερα και κυρίως σε ηλικιωμένους».
    ΕΠΙΔΗΜΙΑ – ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΕΝΔΗΜΙΑ
    Οι περισσότεροι σχολιαστές στα ελληνικά social media δεν κατέχουν τις βασικές επιδημιολογικές έννοιες μεν, αλλά επιμένουν να εκφέρουν άποψη περί του θέματος, όπως και περί παντός επιστητού, με προκαταλήψεις ατομικής ευθύνης, δηλαδή πίτουρα.
    Κάνουν οι περισσότεροι ένα μεγάλο, τεράστιο σφάλμα, να κρίνουν τα γεγονότα όλου του πλανήτη από το ατομικό τους παρατηρητήριο, χωρίς να αναφέρονται σε επίσημες ιατρικές, επιστημονικές, κρατικές στατιστικές. Αυτό λέγεται λογική πλάνη και χαρακτηρίζει τους λειτουργικά (και επιστημονικά) αναλφάβητους.
    Γλιτώσαμε αρκετά εκατομμύρια θανάτους λόγω των εμβολιασμών και προληπτικών μέτρων.
    Είναι λίγα; Για μένα όχι!
    Περάσαμε σταδιακά από την επιδημία της Κίνας στην παγκόσμια πανδημία με δισεκατομμύρια διαμολύνσεις, εκατομμύρια θανάτους και σήμερα βρισκόμαστε στη φάση της ενδημίας. Δοκιμάστηκαν τα εθνικά συστήματα υγείας, συνεργάστηκαν οι επιστήμονες με τις κρατικές αρχές όλου του κόσμου, ώστε με όσα προληπτικά μέτρα έπρεπε να ληφθούν, να καθυστερήσει η εξάπλωση και να αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά στα νοσοκομεία με θεραπείες που ακόμα δοκιμάζονται, βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, ενώ κάποια είναι ήδη εφαρμοσμένα με επιτυχία.
    Προς συνωμοσιολόγους της δεκάρας: Εσύ επιπόλαιε σχολιαστή, λιοντάρι του πληκτρολογίου που πετάγεσαι να εκφέρεις την προσωπική σου αποψάρα σε όλα αυτά, που αγνοείς ετσιθελικά, βιωματικά, απαντάς με ατομικές ιδεοληψίες σε βαθμό δεισιδαιμονίας και συνωμοσιολογίας. Δικαίωμά σου, ιδιώτης είσαι με “δικαίωμα λόγου” αλλά ενώ κρίνεις δημοσίως, να θυμάσαι πως κι εσύ κρίνεσαι!
    Πριν οποιαδήποτε εκφορά αποψάρας, καλό είναι να συγκριθεί η ατομική αντίληψη με την παγκόσμια επιστημονική συσσωρευμένη γνώση για να αποφεύγεται η αυτογελοιοποίηση.
    Προς “δημοσιοβράχους” που καλλιεργούν την άγνοια αναδημοσιεύοντας καθημερινά ειδήσεις χωρίς επιστημονική βάση αλλά με στόχο την κερδοσκοπία, το clickbait ψαρεύοντας αφελείς τρομοκρατημένους από κινδύνους, χωρίς να επιτελούν καμιά σοβαρή προσπάθεια διάχυσης της γνώσης: παραβιάζετε τη δημοσιογραφική δεοντολογία που επιβάλλει σοβαρότητα, επιμέλεια, ποιότητα στην ενημέρωση κι όχι καλλιέργεια της άγνοιας.

Exit mobile version