home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας επέστρεψε δριμύτερο και περιμένει το «τσουνάμι» επισκεπτών του τριημέρου

Ήδη η προσέλευση κόσμου στην εμποροπανήγυρη είναι αρκετά μεγάλη, μετά από διετή απουσία λόγω κορωνοϊού – Απόψε η λιτάνευση της εικόνας, αύριο οι εκδρομείς
Πανηγύρι Ευαγγελίστριας

Το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο επέστρεψε φέτος μετά από δυο χρόνια μη διεξαγωγής του λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Η διάσημη εμποροπανήγυρις αποτελεί θεσμό και συγκέντρωνε μεγάλο αριθμό επισκεπτών τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του ότι συμπίπτει ημερολογιακά και με την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, κατά την οποία συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη, ειδικά όταν πέφτει σε τριήμερο, όπως φέτος.

Ο καιρός άρχισε να βελτιώνεται από σήμερα και έτσι έφερε αρκετό κόσμο στους πάγκους, μετά από τη διετή ανομβρία.

Σήμερα, παραμονή του Ευαγγελισμού τελείται ο εσπερινός και γίνεται η περιφορά της εικόνας της Παναγίας που κατεβαίνει από τον Ιερό Ναό προς τα κάτω. Αυτό πάντα έλκει τον κόσμο, που για σήμερα είναι κυρίως ντόπιοι από όλη την Αργολίδα και λιγότερο επισκέπτες, καθώς το μεγάλο «τσουνάμι» αναμένεται να …σκάσει αύριο Παρασκευή.

Η εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ανήμερα της Εθνικής εορτής. Αύριο η προσέλευση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη λόγω της έλευσης των εξοδούχων του τριημέρου, οι οποίοι έχουν φέρει την πληρότητα στα πάσης φύσεως καταλύματα κοντά στο 100%.

Το πρόγραμμα των εορτασμών

Το πρόγραμμα του εορτασμού στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου έχει ως εξής:

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022
7:00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός.
8:30 μ.μ. Λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
10:30 μ.μ. Ιερά Παράκληση της Παναγίας και εν συνεχεία θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022
07:00 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου.
08:30 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
7:00 μ.μ. Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis