Home design
home design

Τι λένε οι Γάλλοι για το «Πάτρα-Πύργος»

Η δήλωση με αφορμή την υπογραφή της επέκτασης, μέχρι το 2044, της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 74,5 χιλιομέτρων

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Τι λένε οι Γάλλοι για το «Πάτρα-Πύργος»

«Το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μεταξύ Πάτρας και Πύργου αντανακλά τη σταθερή και διαρκή σχέση μεταξύ της VINCI Concessions και των ελληνικών αρχών» αναφέρει σε δήλωσή του, ο Νικολά Νοτεμπέρ διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας με αφορμή την υπογραφή της επέκτασης, μέχρι το 2044, της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 74,5 χιλιομέτρων.

«Ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού, που θέσαμε σε λειτουργία πριν από πέντε χρόνια, έχει υποστηρίξει αποτελεσματικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και έχει βελτιώσει την οδική ασφάλεια. Σήμερα είμαστε περήφανοι που ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με το Ελληνικό Δημόσιο για να καταστήσουμε αυτό το έργο μια ακόμη επιτυχία» σχολιάζει.

H Vinci Concessions της οποίας η Ολυμπία Οδός Α.Ε. αποτελεί θυγατρική κατά 29,9% ανακοίνωσε, χθες, ότι υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης για την επέκταση του αυτοκινητόδρομου κατά 75 χλμ. μέχρι τον Πύργο.

«Η VINCI Concessions και οι συνεργάτες της θα έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού, της χρηματοδότησης και της κατασκευής αυτού του νέου τμήματος και στη συνέχεια τη λειτουργία του έως το 2044. Ο παραχωρησιούχος θα αμείβεται με την είσπραξη διοδίων.

Η χρηματοδότηση του έργου, που αποτελεί επένδυση 331 εκατ. ευρώ, θα προέλθει κατά 217 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, με το υπόλοιπο ποσό να προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό διάρκειας σχεδόν 15 ετών. Παράλληλα, η Ολυμπία Οδός θα έχει αναχρηματοδοτήσει επιτυχώς τα υφιστάμενα τραπεζικά της δάνεια, ύψους περίπου 495 εκατ. ευρώ.

Όπως ακόμη αναφέρει η Vinci Concession, το νέο τμήμα Πάτρα-Πύργος θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων κατά περίπου 40 λεπτά και θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια. Θα υποστηρίξει την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου ενισχύοντας τις συνδέσεις με τα λιμάνια και διευκολύνοντας την πρόσβαση στον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. «Το έργο αποτελεί μέρος του διευρωπαϊκού δικτύου οδικών μεταφορών, ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στη διευκόλυνση των ανταλλαγών και της διαλειτουργικότητας των υποδομών μεταφορών στην Ευρώπη».

Με αυτό το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, η VINCI Concessions θα λειτουργεί ένα δίκτυο 544 χιλιομέτρων στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Συνδέοντας την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα, αυτή η γέφυρα θα διευκολύνει την πρόσβαση στο νέο τμήμα Πάτρα-Πύργος από τα βόρεια της χώρας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες στο νέο οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης, έχοντας διαιρεθεί σε τρία τμήματα, δηλαδή θα κατασκευάσουν:

  • η Άβαξ το τμήμα Μιντιλόγλι έως Καραίικα (0-21ο χλμ.)
  • η Άκτωρ το Καραίικα έως Γαστούνη (22ο – 54ο χλμ.) και
  • η ΤΕΡΝΑ το τμήμα Γαστούνη έως Πύργος (53ο – 74,8ο χλμ.).

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis