home design

Ναύπλιο: Ο Κώστας Καρακάσης και η άγνωστη διακήρυξη ειρήνης των δημάρχων των Παλαιών Βαλκανικών Πρωτευουσών

Μοναχικός αλλά πάντα κοινωνικός αποτελούσε για το Ναύπλιο τη φυσιογνωμία που την χαρακτήριζε η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η προσήνεια και η μειλιχιότητα

Το σωματείο «Φίλοι των ΓΑΚ (Γενικών Αρχείων του Κράτους) Αργολίδας» εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του πνευματικού ανθρώπου Κώστα Καρακάση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος των «Φίλων των ΓΑΚ Αργολίδας», Ιστορικός-Αρχειονόμος, Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος:

«Μοναχικός αλλά πάντα κοινωνικός αποτελούσε για το Ναύπλιο τη φυσιογνωμία που την χαρακτήριζε η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η προσήνεια και η μειλιχιότητα.

Όντας Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ναυπλίου (Δ.Ε.Π.Α.Ν.), μετά από συνεννόηση με τον γράφοντα, τότε Προϊστάμενο του Αρχείου, έλαβε την πρωτοβουλία να παραδοθεί από τον Δήμο Ναυπλιέων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους νομού Αργολίδας η ΠΕΡΓΑΜΗΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ, την οποία και επισυνάπτουμε.

Η εικόνα της προσωπικότητας του Κώστα Καρακάση θα αποτελεί για όσους τον γνώρισαν μια ευχάριστη ανάμνηση. Θερμά συλλυπητήρια.”

Υ.Γ. Οι Δήμαρχοι των Παλαιών Βαλκανικών Πρωτευουσών βλέποντας τι είχε προηγηθεί (Σλοβενικός και Κροατικός πόλεμος) και προβλέποντας τι θα ακολουθούσε εξέφρασαν τη «βούληση και επιθυμία» για «Φιλία, εγκάρδια Συνεργασία και ΕΙΡΗΝΗ στην περιοχή των Βαλκανίων». Δυστυχώς, συνέβησαν τα χειρότερα με κατάληξη τη διάλυση του κράτους της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version