home design 800x400

Σε ποιους προορισμούς της Πελοποννήσου δεν θα πέφτει καρφίτσα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Αγγίζει το 100% η πληρότητα σε όλους τους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς – Σε καλό δρόμο και οι παραθαλάσσιοι, όπως το Ναύπλιο και η Καλαμάτα.

Λίγες ημέρες πριν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου οι προκρατήσεις σε αυτοτελείς κατοικίες, διαμερίσματα ξεπερνούν το 80% σε δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου και όχι μόνο. Αν και έχουμε μπει στην άνοιξη οι ορεινές περιοχές βρίσκονται ακόμα ψηλά στις προτιμήσεις λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών που ξανάφερε το χιόνι στο προσκήνιο.

Η τάση δείχνει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι κρατήσεις θα αγγίξουν ακόμη και το 100% στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates στις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Φύγαμε για Τρίκαλα Κορινθίας

Στα Τρίκαλα Κορινθίας, μια περιοχή που «πρωταγωνίστησε» τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά), αλλά και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καταγράφεται διαθεσιμότητα μόλις 5 ακινήτων.

Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις 25η Μαρτίου και αναχώρηση 27η Μαρτίου, κυμαίνεται από 540€ έως 800€. Η ανώτερη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικία με 3 Υ/Δόπου μπορούν να φιλοξενηθούν 6 άτομα, ενώ η τιμή των 540€, αφορά κατοικία 70τμ με 2 Υ/Δ.

Φουλάρουν οι Αρκαδικοί προορισμοί

Οι Αρκαδικοί προορισμοί βρίσκονται και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στις top επιλογές των ταξιδιωτών με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 100% και η μόνη διαθεσιμότητα να καταγράφεται σε γειτονικά χωριά όπως ο Καρδαράς όπου το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 500€ για κατοικία 65τμ με 2 Υ/Δ.

Η διαθεσιμότητα στη Δημητσάνα είναι μηδενική, ενώ στη Βυτίνα σήμερα διατίθενται μόλις 2 ακίνητα προς μίσθωση. Με το σχετικό κόστος να διαμορφώνεται από 144€ έως 470€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 90 τμ με 2 Υ/Δ.

Έντονη κινητικότητα σε Ναύπλιο, Καλαμάτα, Γύθειο, Λουτράκι και Κόρινθο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του E- RealEstates, Θεμιστοκλή Μπάκα, «έντονη κινητικότητα αναμένεται να καταγραφεί και σε παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με πρωταγωνιστικό ρόλο την Πελοπόννησο, περιοχές όπως το Ναύπλιο, την Καλαμάτα, το Γύθειο, το Λουτράκι και την Κόρινθο. Ενώ, όσο πλησιάζουμε στο τριήμερο η κινητικότητα θα κορυφωθεί και οι κρατήσεις θα αγγίξουν ακόμη και το 100% στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών της εποχής».

Σημειώνεται ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες και πανσιόν.

Η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή και κατοικίες, σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη, ενώ η υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων.

Σχόλια

Exit mobile version