home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ρεκόρ ανακύκλωσης το 2021 – Τι συμβαίνει με τους κατεστραμμένους μπλε κάδους

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ενημερώνει τους δημότες για τις επιδόσεις στην ανακύκλωση και τους μπλε κάδους.
Μάζεψαν τους κάδους για ... αξιολόγηση

Την προηγούμενη χρονιά, παρατηρήθηκε αύξηση της ποσότητας των συλλεχθέντων ανακυκλώσιμων αποβλήτων συσκευασίας, 524 τόνων. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Ναυπλιέων σημειώνεται αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Ναυπλιεών Δημήτρης Κωστούρος.

Μάλιστα ο δήμαρχος επισημαίνει πως το 2021 για πρώτη φορά, ο Δήμος Ναυπλιέων ξεπέρασε τους 500 τόνους, παρουσιάζοντας βελτίωση της απόδοσης, που αναλογεί σε 15,72 Kgr/κάτοικο.

«Η ανακύκλωση συσκευασιών, μια από τις δράσεις της διαλογής στην πηγή, είναι πολιτισμός και υψηλός στόχος της Δημοτικής Αρχής», υπογραμμίζει ακόμα ο κ. Κωστούρος.

Τι θα γίνει με τους μπλε κάδους

Σχετικά με τους μπλε κάδους ανακύκλωσης ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σημειώνει:

«Ζητήσαμε από την υπεύθυνη εταιρεία ΕΕΑΑ, την παράδοση μπλε κάδων, ώστε να εξυπηρετηθούν και οι συνδημότες μας που δεν έχουν πρόσβαση.

Οι κατεστραμμένοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης συλλέγονται από το Δήμο έτσι ώστε ο ανάδοχος εργολάβος της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης να έρθει να τους παραλάβει και να τους αντικαταστήσει.

Αυτή είναι η διαδικασία η οποία δυστυχώς τα 2-3 τελευταία χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι ξεκινάει εκ νέου από τη συνεργαζόμενη με την ΕΕΑΑ εταιρία».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis