home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Το Φουγάρο θρηνεί για τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο

Κυριακόπουλος θάνατος

Απεβίωσε το πρωί της Κυριακής ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Ελβετίας, επέστρεψε, ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα.

Ο κ. Κυριακόπουλος ήταν βασικός μέτοχος της S&B η οποία προ ετών πουλήθηκε στην Γαλλική πολυεθνική IMERYS όπως και της εταιρίας Μοτοδυναμική.

Γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία, ενώ κατείχε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E αλλά και του ΔΣ της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Την περίοδο 2000-2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Επιπλέον, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και πρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011 – 2014).

Ήταν γιος της Καίτης και του Πάρι Κυριακόπουλου. Έχει τρία παιδιά και τρία εγγόνια.

Το αντίο από το Φουγάρο

Με βαθιά οδύνη, η ομάδα του Φουγάρου, στο Ναύπλιο, αποχαιρετά τον Οδυσσέα Π. Κυριακόπουλο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στο σπίτι του στην Αθήνα.

Πολυμήχανος ως Οδυσσέας, διέγραψε μία εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή στην ιστορία του ελληνικού επιχειρείν, την οποία σφράγισε με ήθος, πνεύμα πρωτοπορίας και αποφασιστικότητα. Επιπλέον, η κοινωνική και πολιτιστική του προσφορά ήταν τόσο σημαντική, όσο και αθόρυβη.

Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «η απώλειά του αποδίδει στην έκφραση «δυσαναπλήρωτο κενό» το πλήρες νόημά της. Γιατί ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου, καθώς συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. […] Ήταν ένας άξιος Έλληνας και ένας ολοκληρωμένος πολίτης».

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος στήριξε το εγχείρημα του Φουγάρου από τα αρχικά του βήματα, ως ιδρυτικό μέλος της «Ανθός ΦΟΥΓΑΡΟ ΑΜΚΕ» και ως μέλος του ΔΣ της «ΦΟΥΓΑΡΟ ΑΕ», εμπνεόμενος από το όραμα της αδελφής του, Φλωρίκας Κυριακοπούλου, ιδρύτριας και CEO του Φουγάρου.

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους κοντινούς του ανθρώπους. Ευχόμαστε η παρακαταθήκη του και το έργο της ζωής του να τους δίνει δύναμη και έμπνευση στη δικιά τους πορεία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis